MISTERIOZNA SMRT: Devojčica (4) popila sirup protiv kašlja i umrla!

Tužilaštvo naredilo obdukciju

MISTERIOZNA SMRT: Devojčica (4) popila sirup protiv kašlja i umrla!

Austrija -
Čim je primetila da ćerka ne daje znake života, majka je zgrabila njeno beživotno telo i odmah otišla u bolnicu

BEČ - Devojčica Pia (4) iz donjoaustrijskog mesta Kricendorf (Kritzendorf ) u blizini Beča preminula je nakon što je, kako tvrdi njena majka, popila sirup protiv kašlja "kodipertusin“ (codipertussin), piše danas austrijski Hojte. Vlasti su naredile obdukciju tela devojčice, a u istragu se uključilo i Državno tužilaštvo,

Devojčica Pia i njena sestra bliznakinja su sredinom januara dobile jak kašalj. Majka ih je odvela kod lekara, a nakon pregleda doktorka opšte prakse im je prepisala sirup.

Uveče pre spavanja, majka je ćerkama dala sirup i obe su zaspale. Međutim, četvorogodišnja Pia se narednog jutra nije probudila. Čim je primetila da ćerka ne daje znake života, majka je zgrabila njeno beživotno telo i odmah otišla u bolnicu. Međutim, maloj Piji nije bilo pomoći i lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Doktori bečke bolnice Donaušpital (Donauspital) su o ovome odmah obavestili nadležne organe. Državni tužilac Fridrih Kel (Friedrich Köhl) je za dnevni list Hojte izjavio da je naređena obdukcija tela preminule devojčice, kao i dodatno veštačenje stručnjaka. Na taj način bi trebalo da se otkrije pravi uzrok smrti devojčice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track