(VIDEO) UBISTVO UZ KOREOGRAFIJU: Terorista ISIL uz muziku i usporen snimak razneo glavu Sirijcu!
Foto: Printscreen Yt

Napravili predstavu

(VIDEO) UBISTVO UZ KOREOGRAFIJU: Terorista ISIL uz muziku i usporen snimak razneo glavu Sirijcu!

Planeta -
Tokom krvavog pogubljenja u pozadini se čuje pevanje, a montaža liči na filmsku produkciju

RAKA - Islamska država (ISIL) objavila je nov šokantan snimak ubistva zarobljenika ali uz nov detalj: ceo krvavi zločin propraćen je muzikom tipičnom za arapski islamski svet.

I ovo ubistvo ima isti potpis kao prethodna. Dželat svetle puti obučen je u crno i zakrabuljen baš kao zloglasni Džihad Džon. Zatvorenik, najverovatnije zarobljeni sirijski vojnik, obučen je u kombinezon narandžaste boje kakav su nosili i zapadni taoci pre nego što su im divljački nožem odsekli glave.

Na snimku se prvo vidi kako žrtva čita izjavu pred kamerama, da bi mu zatim svezali ruke na leđima i odveli ga do stratišta. Tamo je nateran da klekne. Sve vreme u pozadini zavija zloslutno pevanje uz muziku.

Koljač je prvo nekoliko minuta lamentirao na arapskom dok je nesrećnik klečao pred njim. Zatim mu neko ko se nalazi van kadra dobacuje pumpericu, oružje razorne snage, što je obrađeno kao usporeni snimak. Sekund kasnije on iz neposredne blizine ispaljuje jedan jedini metak u potiljak žrtve i raznosi mu glavu, ali taj deo je izostavljen sa snimka.

Sledi rez i nov efekat: snimak se nekoliko puta vraća na momenat pucanja, a na kraju je kadar ubijenog završava se scenom ubijenog koji leži u lokvi krvi.

Ovaj snimak je skraćen i ne vide se scene eksplicitnog nasilja i njegovih posledica.

http://www.youtube.com/watch?v=dmAHISoanek
(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja