DŽIHADISTI PONOVO PRETE: Koga vidimo sa cigarom u ustima, taj ostaje bez glave! Evo zašto...
Foto: Printscreen Yt

ISIL

DŽIHADISTI PONOVO PRETE: Koga vidimo sa cigarom u ustima, taj ostaje bez glave! Evo zašto...

Planeta -
Mozgovi na čelu kalifata došli su do zaključka da je pušenje lagano samoubistvo, a po šerijatskom zakonu kazna za to je - 40 udaraca bičem. Međutim, posledice ponovljenog prekršaja je dugotrajna zatvorska kazna ili odrubljivanje glave

Dobro je poznato da je Islamska država u Iraku i Siriji odavno nametnula brojne restrikcije, koje se pre svega odnose na alkohol, psovanje, muziku, stil oblačenja.

Međutim, manje je poznato da je na području tzv. kalifata zabranjeno pušenje cigareta što je poprilično iznenađujuće s obzirom na snimke koji dolaze iz Sirije gde gotovo svaki džihadista ima cigaretu u ustima. Ali isto tako je poznato da u tom pustinjskom paklu isti zakon ne vredi za sve...

Zašto je zabranjeno pušenje?

Mozgovi na čelu kalifata došli su do zaključka da je pušenje "lagano samoubistvo", a po šerijatskom zakonu kazna za to je - 40 udaraca bičem. Međutim, posledice ponovljenog prekršaja je dugotrajna zatvorska kazna ili odrubljivanje glave, piše Los Anđeles Tajms.

"Duvan je štetan za zdravlje, ali i za finansije. Svaki pušač trebaolo bi da bude svestan da sa svakom zapaljenom cigaretom iskazuje neposlušnost prema Bogu", navodi ISIS u svom saopštenju.

"Prodaja cigareta je strogo zabranjena i svi oni koji misle tim da se bave moraju da znaju da nanose veliku nepravdu prema sebi i drugim ljudima. U svakom slučaju, sav duvan će biti spaljen, a prodavca čeka kazna u skladu sa Šerijatom", dodali su džihadisti.

Zanimljivo, najveći nikotinski ovisnici među džihadistima znali su da pobegnu preko turske granice samo da bi u miru zapalili cigaretu.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track