Najnovije vesti

(FOTO) POBESNEO AMERIČKI SENATOR: Podmetnuli mu lažne slike ruskih tenkova u Ukrajini
Foto: Gardijan

Otkrivena prevara

(FOTO) POBESNEO AMERIČKI SENATOR: Podmetnuli mu lažne slike ruskih tenkova u Ukrajini

Planeta
Ukrajinski poslanici koji su nam predali izrađene fotografije kao da su direktno sa aparata, napravili su sebi "medveđu uslugu".Pobesneo sam kada sam saznao da je jedna od fotografija falsifikovana uz korišćenje fotografije Asošijeted presa načinjene 2008", rekao je Inhofi

VAŠINGTON/MOSKVA - Poslanici ukrajinskog parlamenta prevarili su američkog senatora, republikanca iz Oklahome Džejmsa Inhofija (Inhofe), predajući njegovim saradnicima fotografije navodnog konvoja ruske vojne tehnike kao dokaz za rusko vojno prisustvo na istoku Ukrajine, preneli su ruski mediji.

Za neke fotografije se ispostavilo da su snimljene tokom konflikta u Južnoj Osetiji 2008. godine, navodi "Raša tudej" (Rušia Today).

Senator je izjavio da se "razbesneo" kada je saznao da su fotografije koje je dobio u decembru na sednici senatskog komiteta za odbranu, neverodostojne, prenosi RIA Novosti.

Snimke je ove sedmice objavio i vašingtonski konzervativni internet časopis "Slobodni svetionik" (The Washington Free Beacon), a ubrzo nakon toga čitaoci su otkrili da su načinjeni nekoliko godina ranije.

"Ukrajinski poslanici koji su nam predali izrađene fotografije kao da su direktno sa aparata, napravili su sebi "medveđu uslugu". Pretpostavljali smo da možemo sa sigurnošću objaviti te fotografije jer su odgovarale reportažama o događajima iz regiona. Pobesneo sam kada sam saznao da je jedna od fotografija falsifikovana uz korišćenje fotografije Asošijeted presa načinjene 2008", rekao je Inhofi.

Senator je, ipak, rekao da "postoji mnoštvo drugih dokaza da je Rusija ušla u Ukrajinu tenkovima T-72", navodi RIA Novosti.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...