NOVI DOKAZI: Da li je FBI upravo objavio da je Hitler ipak preživeo rat?
Foto: Profimedia

Objavljeni dokumenti

NOVI DOKAZI: Da li je FBI upravo objavio da je Hitler ipak preživeo rat?

Planeta -
Argentinska vlada ne samo da je dočekala bivšeg diktatora, već mu je i pomogla u skrivanju, piše u najnovijim dokumentima

Prema tek otkrivenim dokumentima FBI američka vlada je navodno znala da je Hitler živ i zdrav, i da je živeo u Argentini još godinama nakon Drugog svetskog rata.

Adolf Hitler je počinio samoubistvo u svom bunkeru 30. april 1945. godine. Njegovo telo je kasnije pronađeno i identifikovano od strane Rusa.

Prema pisanju The event chronicle, lako je moguće da je najomraženiji čovek u istoriji pobegao iz ratom uništene Nemačke i živeo mirno u pitoresknom krajoliku Anda.

U nedavno objavljenim dokumentima, naime, stoji da su Hitler i Eva Braun ne samo lažirali samouboistvo, već da im je u njihovom begu pomogao i direktor OSS-a Alen Duls.

U dokumentu iz Los Anđelesa otkriva se kako je agencija dobro znala da se tajanstvena podmornica kreće prema argentinskoj obali sa visoko rangiranim nacističkim službenicima, a navode i da je FBI sve vreme znao gde živi Hitler.

U pismu koje je stiglo u stanicu u Los Angeles u avgustu 1945. anonimni doušnik dogovorio je razmenu informacija ako mu se omogući politički azil. Ono što je rekao, zaprepastilo je agente.

Doušnik ne samo da je tvrdio da je Hitler u Argentini, već je bio jedan od četvorice koji se susreli tajanstvenu podmornicu. Prema njegovoj priči, dve podmornice su pristale uz argentinsku obalu, a Hitler i Eva Braun bili su u drugoj.

Argentinska vlada ne samo da je dočekala bivšeg diktatora, već mu je i pomogla u skrivanju.

(theeventchronicle.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track