Urušio se pod zgrade, poginula devojčica

Tuga za Uskrs

Urušio se pod zgrade, poginula devojčica

Planeta -
Dve osobe privedene su zbog incidenta koji se dogodio u blizini Pariza kada se urušio pod tokom uskršnje službe u kojem je poginula šestogodošnjakinja, a 30 povređeno

PARIZ - Dve osobe privedene su zbog incidenta koji se dogodio u blizini Pariza, kada je pri urušavanju poda u zgradi u kojoj se održavala uskršnja služba, poginula jedna šestogodišnja devojčica, a oko 30 ljudi povređeno.

Tužioci u gradu Stenu izjavili su za agenciju Frans pres da su privedeni sveštenik i vlasnik zgrade, protiv kojih je pokrenuta istraga zbog ubistva bez predumišljaja i nanošenja telesnih povreda.

Lokalne vlasti su navele da se jedna dvogodišnja devojčica i jedna 42-godišnja žena bore se za život nakon nesreće koja se dogodila u nedelju u nedavno sagrađenoj dvospratnici koju lokalna evangelistička zajednica koristi za verske obrede.

Na prvom spratu zgrade se u trenutku nesreće nalazilo između 100 i 150 ljudi, uglavnom poreklom s Haitija, a veća tragedija je izbegnuta samo zahvaljujući tome što u prizemlju zgrade nije bilo nikoga.

Vernici su tokom verske službe plesali, a onda su u jednom trenutku propali kroz pod, sa visine od 2,5 metara.

Gradonačelnik grada Stena Mišel Bomal je izjavio da je struktura zgrade dobra bila dobra, ali da ona nije bila namenjena za ovakve događaje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja