MUMIJA SA ZADNJEG SEDIŠTA: Pet godina ležala mrtva, porodica je nije videla
Foto: Guardinaly

Briga o bližnjem svom?

MUMIJA SA ZADNJEG SEDIŠTA: Pet godina ležala mrtva, porodica je nije videla

Planeta -
Prijatelji i članovi porodice navikli su na njena izbivanja u trajanju od nekoliko meseci pa čak i po nekoliko godina kada se nikom ne bi javljala, a onda se odjednom pojavila ili poslala razglednicu iz Austrije ili Škotske

Pia Farenkof iz Mičigena (SAD) pronađena je mumificirana na zadnjem sedištu svog automobila. Istražitelji veruju da je preminula s 44 godine još 2009, dok je njeno telo pronađeno tek 2014. godine.

Pia je posljednji put viđena 25. februara 2009. kada je podigla 1.500 dolara iz banke. Prijatelji i porodica nisu se čuli s njom godinama, a opisali su je kao inteligentnu i zabavnu, ali povučenu. Članovi porodice pokušali su je zadnji put da nazvu 2012. jer joj je umrla majka, a banka joj je uzimala ratu kredita direktno s bankovnog računa sve do 2013. kada je novac presušio, a banka prisvojila njenu kuću.

Radnici koji su popravljali krov na kući pronašli su je na zadnjem sedištu automobila parkiranog u garaži. Istražitelji su primijetili da je pronađena okružena brojnim neotvorenim pismima i nekoliko praznih kutija cigareta. Uz sebe je imala 500 dolara i delimično ispijenu flašu vina.

Na flaši nisu uspeli pronaći da otiske prstiju. Kuća joj je bila vrlo neuredna, što je sasvim suprotno od toga kako ga je inače održavala, tvrdi njena prijateljica Džoan Džil Strak.

- Sve je uvek bilo uredno i čisto, volela je da sve bude na svojem mestu.’ Ali, policija je pronašla stan pun praznih plastičnih flaša, neotvorene pošte i razbacane odeće.

Navikli na dugo izbivanje

Prijatelji i članovi porodice navikli su na njena izbivanja u trajanju od nekoliko meseci pa čak i po nekoliko godina kada se nikom ne bi javljala, a onda se odjednom pojavila ili poslala razglednicu iz Austrije ili Škotske. Strak ju je upoznala na poslu i odmah primetila da je marljiva i dobra u tome što radi, ali povučena, te vrlo izbirljiva kada je reč o prijateljima.

- Jednom joj je prijatelj zakasnio na zabavu nekoliko sati, a nije joj se javio. Ona je odmah prekinula tu vezu. Strack i ona su prekinule prijateljski odnos 2001. bez ikakvog objašnjenja samo je rekla da su previše vremena provodile zajedno.

Uprkos tome što se nije čula s prijateljima i porodicom, nije uvek bila zaključana u svom domu već je često izbivala, ali niko ne zna gde. Zbog dugotrajnog odustva zabrinuti susedi su pozvali policiju 2005., a iz kuće su spasili njenu mačku i pudlicu, po koje nikada nije došla.

Bila je u dugovima

Između 2005. i 2007. kada je pokušala da pokrene vlastiti posao, ali nije uspela, a sudski zapisi pokazuju da je u to vreme dugovala preko 17.000 dolara na više strana. Iako je uvek bila marljiva i dobra na poslu, dala je otkaz 2008., a iste godine je dobila kaznu jer joj je istekla vozačka dozvola.

Pošto je podigla 1.500 dolara sa svog računa 2009. godine, gubi joj se svaki trag. Zbog stanja u kojem je telo pronađeno, za sada je nemoguće sa sigurnošću pronaći uzrok smrti, ali kako nema očitih preloma ili oštećenja lobanje, pretpostavlja se da se radi ili o samoubistvu ili iznenadnoj smrti poput srčanog udara.

Isključeno je i trovanje izduvnim gasovima jer je u rezervoaru automobila pronađeno oko sedam litara goriva. Brojna porodica još uvek se pita kako je Pia preminula, a s obzirom na to da je istraga zatvorena, možda to nikada neće niti doznati.

http://www.youtube.com/watch?v=Wt8IcrmUgoY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja