CRVENI ALARM NA BALKANU: Snežna oluja opet udara Jadran i istočnu Hercegovinu
Foto: Tanjug 06.02.2015.

Kiša i sneg

CRVENI ALARM NA BALKANU: Snežna oluja opet udara Jadran i istočnu Hercegovinu

Planeta -
U Gorskom kotaru već pada sneg, u BiH tokom dana očekuju zahlađenje, kišu i snežne nanose

ZAGREB/SARAJEVO - Posle kratkog prolećnog vremena, na Balkan narednih dana stiže zahlađenje uz kišu i sneg, a već za sutra Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za delove Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prenose lokalni mediji.

Crveno upozorenje, koje znači da je vreme izuzetno opasno i da su moguće velike štete i nezgode s opasnošću po život, izdato je za celu obalu Jadrana, uključujući Istru i unutrašnjost Dalmacije. Narandžasto upozorenje, znak za opasno vreme, odnosi se na područje Like, dok je za ostatak Hrvatske izdato žuto upozorenje.

Na području Gospića moguće je stvaranje novog snežnog pokrivača većeg od 25 centimetara, sneg je moguć i na području Knina, Osijeka i Karlovca, dok u Rijeci postoji opasnost od jake i olujne bure uz orkanske udare, posebno podno Velebita.

Kada je u pitanju Republika Srpska i Federacija BiH, meteorolozi kažu da već danas stiže naoblačenje sa zapada, koje će usloviti pad temperature, kišu, na planinama i sneg.

Evropski Meteoalarm za sutra je objavio crveni alarm za područje istočne Hercegovine i žuti za ostatak BiH, dok prognoze FHMZ nagoveštava najobilnije padavine upravo u istočnoj Hercegovini. Očekuju se jaki udari vetra u većem delu BiH, osim u istočnim područjima, a moguć je i umeren porast vodostaja Vrbasa i Bosne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track