(VIDEO) AMERIKA POD SNEGOM: Zbog snežne oluje avion proklizao i zakucao se u ogradu!
Foto: Reuters

Ala veje...

(VIDEO) AMERIKA POD SNEGOM: Zbog snežne oluje avion proklizao i zakucao se u ogradu!

Planeta -
Avion kompanije "Delta erlajnz" sleteo je sa piste dok se spuštao na njujorški aerodrom LaGvardija po snežnoj oluj i zamalo završio u reci. Vanredno stanje u Kentakiju

VAŠINGTON - Zimska oluja pogodila je istočni deo SAD zbog čega je otkazano skoro 5.000 avionskih letova, a u Kentakiju su stotine vozača ostale zarobljene zbog snežnog pokrivača visine 58 centimetara.

Sneg toliko pada da je avion kompanije "Delta erlajnz" sleteo je sa piste i udario u ogradu dok se spuštao na njujorški aerodrom "LaGvardija" po snežnoj oluji. Niko nije povređen, navodi Rojters.

Foto: AP
Foto: AP

Upozorenja i saveti za zimsku oluju su na snazi od američkih država u regionu Srednji Atlantik (Delaver, Merilend, Nju Džersi, Njujork, Pensilvanija i distrikt Kolumbija) do južne države Nova Engleska, kao i od doline Misisipija do Apalačkih planina, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Foto: AP
Foto: AP

Očekuje se da bi širom severnog dela oblasti Srednji Atlantik moglo pasti još 10 centimetara snega pre nego što oluja oslabi.

Guverner Kentakija Stiv Bišir proglasio je vanredno stanje, a stotine vozača je ostalo zarobljeno u snegu tokom noći pošto je saobraćaj na autoputevima zaustavljen. Oko 37 kilometara auto-puta 65, u blizini Elizabettauna je zatvoreno, a guverner je za CNN rekao da je deo saobraćaja počeo da se kreće.

"Ponovo se pokreće, hvala Bogu", dodao je Bišir. Saobraćaj na autoputu 24, u blizini Paduke, takođe je polako počeo da se kreće, ali su temperature tokom noći pale, pa je led ponovo stvorio problem, saopštili su zvaničnici za saobraćaj.

Najavljeno je da neće raditi stotine škola, vladinih kancelarija i sudova u distriktu Kolumbija, Nju Džersiju, Južnoj Karolini i Tenesiju.

U Vašingtonu su zatvorene federalne službe i Kongres. Ima izveštaja o poledici u dolini reke Ohajo i okolnim državama, a jedna osoba je stradala u sudaru u okrugu Dikson u Tenesiju.

U Dalasu je hicima iz vatrenog oružja ubijem mušakrac dok je fotografisao kako pada sneg, ali niko nije uhapšen i motiv ubistva nije poznat, saopštila je policija.

Otkazano je ukupno 4.858 letova, a snežnom olujom su najteže pogođeni aerodromi u Dalasu, Vašingtonu, Filadelfiji i Njujorku. U nekim delovima Masačusetsa palo je i do 19 centimetara snega, ali nije zvanično saopšteno da li je u Bostonu oboren rekord u godišnjoj količini snega - pet centimetara bi oborilo ukupnu rekordnu godišnju količinu snega od 274 centimetra, koliko je palo 1995-96. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=Gex7r0kIGWU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track