OTKRIVENA NAJVEĆA MISTERIJA ISIS Pomagač Džihad Džona rekao zašto su mirne žrtve koje vode na klanje
Foto: Twitter

On uvek stoji pored dželata

OTKRIVENA NAJVEĆA MISTERIJA ISIS Pomagač Džihad Džona rekao zašto su mirne žrtve koje vode na klanje

Planeta -
On navodi da Džihadi Džon uživa ugled među grupom jer je voljan da ubija zapadnjake

Bivši pripadni Islamske države, sa kojim je u Turskoj razgovarao Sky News, tvrdi kako je bio prisutan kada je Džihadi Džon ubio japanskog taoca, novinara Kenjia Gota. On je jedni svedok koji je do sada priznao da je uživo video brutalnog krvnika kako ubija.

Bivši prevodilac, koga su su nazvali Saleh, rekao je da se iza maske Džihadi Džona zaiista krije Mohammed Emvazi, 26-godišnjak iz Londona, koji je u Islamskoj državi zadužen isključivo za ubijanje taoca koji dolaze sa Zapada.

Ukupno mu se pripisuje sedam smaknuća odrubljivanjem glava.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

'Video sam kako ubija Kenjia Gota, malo izdaleka. Nakon što ga je ubio, došle su tri osobe koje su telo prenele u auto. Nakon toga, Džon je otišao svojim putem. On je šef, on ne prima naredbe već govori drugima što da rade. Stalno je ponavljao - brže, brže, završimo s tim", ispričao je Saleh.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

On navodi da Džihadi Džon uživa ugled među grupom jer je voljan da ubija zapadnjake.

"Možda zato jer ih ubija nožem. On je ubica koga svi poštuju. Sirijske zarobljenike može da ubija bilo ko, ali strance samo - Džon.

Saleh tvrdi da su taoce, pre nego što su stvarno ubijeni, zastrašivali lažnim egzekucijama. Zbog toga su taoci bili mirni na snimcima smaknuća.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Rekli bi im da neće biti problema, da se ne brinu, da ih nećemo ubiti, da samo želimo da njihove vlade prestanu da napadaju ISIL. ", rekao je Saleh koji je bio zadužen da zarobljenike uverava kako će sve biti dobro.

On je na kraju pobegao od Islamske države u Siriju.

http://www.youtube.com/watch?v=tXIG9iGSMK0

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track