BALKANSKA VEZA MEKSIČKE NARKOMAME: Klan najmoćnije kriminalke sveta povezan s Hrvatskom
Foto: YTPT

I dalje rade za nju

BALKANSKA VEZA MEKSIČKE NARKOMAME: Klan najmoćnije kriminalke sveta povezan s Hrvatskom

Planeta -
I sestrić Enedine Areljano Feliks, vođe narko-klana Tihauna, uhapšen je dok je gledao fudbalsku utakmicu Mkesiko-Hrvatska

ZAGREB - Enedina Areljano Feliks, poznatija kao Narkomama ili Glavna, 50-godišnja Meksikanka uhapšena u junu prople godine posle šest godina duge akcije američke Agencije za suzbijanje trgovine narkoticima (DEA), povezana je sa hrvatskim švercerima droge.

Nedavno hapšenje trojice Balkanaca na jahti blizu Valensije i zaplena 289 kilograma kokaina visoke čistote ima veze sa članovima nekad izuzetno moćnog kartela Tihuana, kojim je Narkomama godinama vladala. Hrvat, Crnogorac i Srbin, čije identitete španska policija nije objavila, planirali su da drogu prevezu u Evropu. Taj tovar kokaina je iz Meksika i njegovi tragovi vode upravo prema ostacima kartela Tihuana.

Američka DEA još od 2008. smatra Enedinu najmoćnijom ženu u ilegalnim poslovima koji se tiču droge. Neprikosnoveno je vladala kartelom Tihuana, u čemu joj je pomagao sestrić Fernando Sančez Areljano, zvani Inženjer.

On je uhapšen u junu 2014. godine dok je gledao pobedu meksičke fudbalske reprezentacije nad Hrvatskom na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu. Ta slučajna epizoda, prema najnovijim rezultatima istrage balkanskog kokainskog trojca iz Valensije, nije jedina dodirna tačka sa Hrvatskom.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track