PROSJACI OPLJAČKALI 80 KUĆA: Provalnici se mirno tuširali dok su vlasnici spavali u sobi!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

uhapšena banda rumuna u austriji

PROSJACI OPLJAČKALI 80 KUĆA: Provalnici se mirno tuširali dok su vlasnici spavali u sobi!

Austrija -
Jedan od uhapšenih je priznao da je učestvovao u 70 do 80 provala, te da je ukradene stvari preprodavo drugim prosjacima, koji su ih kasnije slali za Rumuniju

SALCBURG - Policija u Salcburgu uhapsila trojicu Rumuna koji pripadaju bandi prosjaka osumnjičenih da su tokom prošle godine na teritoriji cele Austrije počinili niz provala u kuće, i naneli štetu u iznosu od najmanje 130.000 evra.Iz policije je saopšteno da se osim trojice uhapšenih još tri člana ove bande nalaze u bekstvu. Jedan od uhapšenih je priznao da je učestvovao u 70 do 80 provala, te da je ukradene stvari preprodavo drugim prosjacima, koji su ih kasnije slali za Rumuniju.

Prema pisanju dnevnog lista Esterajh, ova grupa provalnika je obijala kuće, i u njima se čak tuširala, dok su vlasnici kuća u to vreme mirno spavali u svojim sobama. Devojka (29) je kucala na vrata kuća držeći u ruci plastičnu flašu i vlasnike molila da joj flašu napune vodom. Dok je ona na ovaj način odvlačila pažnju vlasnika, njeni kompanjuni su neopaženo ulazili u kući i krali razne vrednosti.

Ona je nudeći muškarcima na ulici usluge seksualne masaže, sa njima odlazila do njihovih kuća i stanova, nakon čega bi ostavljala otključana vrata, te su tako, dok je ona masirala mušteriju, drugi članovi ove bande ulazili u objekte i krali razne vrednosti.

Kod šefa bande (37) policija je, osim njegovog automobila i mobilnog telefona, pronašla i zaplenila nekoliko hiljada evra u raznim valutama. Vlasti u Salcburgu ne mogu proceniti koliko trenutno prosjaka ordinira u Mocartovom rodnom gradu. Gradonačelnik Salcburga Hajnc Šaden (Heinz Schaden, SPÖ) je početkom ove nedelje konačno dao zeleno svetlo za uvođenje određenih mera protiv prosjačenja, njima će biti tačno određeno vreme i mesto na kojem će moći da prose.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track