Nema povređenih građana Srbije u Indoneziji
Foto: REUTERS

Zemljotres

Nema povređenih građana Srbije u Indoneziji

Planeta -
Ambasador Zoran Jovanović rekao da se većina naših građana, kojih nema mnogo u Indoneziji, nalaze ili na ostrvu Javi ili na Baliju, koji su više od 1.000 kilometara udaljeni od Banda Aćea

DŽAKARTA - Ambasador Srbije u Indoneziji Zoran Jovanović izjavio je u Džakarti da nema nikakve informacije o tome da su građani Srbije boravili u oblasti Banda Aće gde se dogodio zemljotres i da su njime pogođeni.

Jovanović je rekao da se većina građana Srbije, kojih nema mnogo u Indoneziji, nalaze ili na ostrvu Javi ili na Baliju, koji su više od 1.000 kilometara udaljeni od Banda Aćea, mesta gde se dogodio zemljotres.

"Mi ovde u Džakarti nismo praktično ni osetili taj zemljotres pošto je to na nekih 1.000 kilometara od nas - kao kad bi bio zemljotres u Berlinu ili Varšavi", istakao je Jovanović u telefonskoj izjavi RTS-u.

"Nemamo nikakve informacije da su naši građani boravili u oblasti Banda Aće i da su pogođeni. Ako dođemo do takve informacije svakako ćemo javiti", istakao je Jovanović.

Zemljotres jačine 8,7 stepeni Rihterove skale registrovan je na dnu mora kod obala severne indonežanske provincije Aće, posle čega je u čitavoj oblasti Indijskog okeana izdato upozorenje na opasnost od cunamija.

Američki geološki zavod, koji registruje sve zemljotrese u svetu, kaže da je zemljotres zabeležen 33 kilometra ispod površine mora oko 495 kilometara od Banda Aceha, glavnog grada provincije Aće. Ovaj region je podložan čestim zemljotresima. Cunami u Indijskom okeanu 2004. je odneo 170.000 života u Aćeu.

http://www.youtube.com/watch?v=tdFH-Xt8tSY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track