PRIPREMALI ATENTAT NA POROŠENKA: U Odesi uhapšeno 39 proruskih pobunjenika?!
Foto: Reuters

Uvod u pobunu

PRIPREMALI ATENTAT NA POROŠENKA: U Odesi uhapšeno 39 proruskih pobunjenika?!

Planeta -
Porošenko u petak boravi u Odesi na obeležavanju 71 godine od oslobađanja grada od nacista. U Odesi, gradu na jugoistoku Ukrajine, prethodnih nekoliko meseci bilo je više eksplozija

KIJEV - Ukrajinske vlasti saopštile su danas da su uhapsile 39 proruskih pobunjenika koji su pripremali pobunu u Odesi dan uoči posete ukrajinskog predsednika Petra Porošenka tom gradu na jugoistoku zemlje.

Ukrajinska služba bezbednosti (SBU) navela da se u pritvoru nalazi 39 osoba, koje su "pripremale prorusku pobunu u luci Odesa" i dodala da je pronađena velika količina oružja i eksploziva.

"Oni su planirali da otmu grad i celu oblast Odese kako bi stvorili svoju novu kvazi republiku", rekao je načelnik SBU-a Valentin Nalivajčenko.

Porošenko u petak boravi u Odesi na obeležavanju 71 godine od oslobađanja grada od nacista. U Odesi, gradu na jugoistoku Ukrajine, prethodnih nekoliko meseci bilo je više eksplozija.

Serija eksplozija od decembra do februara dogodila se u zgradama u kojima se nalaze sedišta organizacija koje su tada pomagale učesnike vojne operacije Kijeva u Donbasu, na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih separatista.

Policijske snage Ukrajine sve napade u Odesi tretiraju kao terorističke. Odesa je jedna od najvažnijih ukrajinskih luka na Crnom moru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja