IAKO PRED BANKROTOM GRČKA SE NAORUŽAVA: S Putinom dogovorili kupovinu raketa za S -300!
Foto: Beta/AP

Modernizuju vojsku

IAKO PRED BANKROTOM GRČKA SE NAORUŽAVA: S Putinom dogovorili kupovinu raketa za S -300!

Planeta -
Vest je objavljena nakon što je prošle nedelje grčki premijer Aleksis Cipras bio u službenoj poseti Moskvi gde je dobio moralnu podršku i obećanje dugoročne saradnje, ali ne i svež novac kojim bi sprečio stečaj svoje prezadužene zemlje

Grčka s Rusijom pregovara o kupovini raketa za svoj protivraketni sistem S-300, kao i o održavanju tog sistema kojeg poseduje od kraja 90-ih godina, citirala je ruska agencija RIA grčkog ministra obrane Panosa Kamenosa.

Vest je objavljena nakon što je prošle nedelje grčki premijer Aleksis Cipras bio u službenoj poseti Moskvi gde je dobio moralnu podršku i obećanje dugoročne saradnje, ali ne i svež novac kojim bi sprečio stečaj svoje prezadužene zemlje.

Grčka, članica NATO, poseduje ruski sistem pritivvazdušne odbrane S-300 još od kraja 90-ih.

"Rusija i Grčka pregovaraju o održavanju sistema kao i o kupovini novih raketa za S-300", rekao je Kamenos kako ga citira RIA. Grčki ministar obrane u Moskvi učestvuje na konferenciji o bezbednosti.

Nešto posle grčko ministrstvo odbrane u Atini objavilo je saopštenje u kojem Kamenos kaže da će se "postojeći program saradnje u odbrani biti nastavljen ".

Nejasno je kako će Grčka čija vlada očajnički pokušava da osigura novac za otplatu dospelih rata zajma, pronaći novac za kupovinu raketa.

Ruski predsednik Vladimir Putin prošle je nedelje nakon razgovora s Ciprasom u Moskvi rekao da Atina nije zatražila novac za pomoć u dužničkoj krizi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track