(VIDEO) SREĆOM NIJE BIO TERORISTA: Girokopterom sleteo u dvorište Kongresa SAD!
Foto: Printskrin

Opet incident na Kapitol hilu

(VIDEO) SREĆOM NIJE BIO TERORISTA: Girokopterom sleteo u dvorište Kongresa SAD!

Planeta -
Mediji u Vašingtonu spekulišu da se za upravljačem girokoptera našao Dag Hjuz, koji je to učinio zbog nezadovoljstva jednom odlukom Vrhovnog suda iz 2012. godine

VAŠINGTON - Na travnjak zapadno od sedišta američkog Kongresa u Vašingtonu danas se spustio helikopter, a jedna osoba je uhapšena, saopštila je policija.

Okolne ulice su bile privremeno zatvorene dok je policija vršila uviđaj. U pitanju je manji helikopter otvorenog tipa koji na vrhu ima samo jedan rotor.

Kako prenose svetski mediji, girokopter se pojavio na nebu iznad Vašingtona u sredu popodne po lokalnom vremenu, a potom je sleteo na travnjak.

Mediji u Vašingtonu spekulišu da se za upravljačem girokoptera našao Dag Hjuz, koji je to učinio zbog nezadovoljstva jednom odlukom Vrhovnog suda iz 2012. godine. Tampa Bej Tajms navodi da je Hjuz imao plan da skrene pažnju na slučaj “Sitizens junajted“ koji je dozvolio korporacijama da mogu bezuslovno da pomažu političke kampanje. On je planirao da sleti na Kapitol hil i da lično prenese “poštu“, naveo je novinar Ben Montgomeri.

Pre četiri dana dogodio se još jedan incident kod zgrade američkog Kongresa kada je muškarac, čije ime nije saopšteno, pucao iz vatrenog oružja, a potom izvršio samoubistvo.

http://www.youtube.com/watch?v=hZphwLDBUQs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja