PRIZNAO ZVERSTVO: Poljak oteo, silovao i zadavio devojčicu (9) jer ga je poprskala vodenim pištoljem
Foto: Printscreen Yt

Francuska u šoku

PRIZNAO ZVERSTVO: Poljak oteo, silovao i zadavio devojčicu (9) jer ga je poprskala vodenim pištoljem

Planeta -
Zločin se dogodio u sredu u francuskom gradu Kaleu, dok su se mala Kloi i njena drugarica igrane pred kućom

KALE - Poljak Zbignjev H. (38) priznao je da je u sredu oteo, silovao i zadavio 9-godišnju francusku devojčicu Kloi jer ga je poprskala vodenim pištoljem dok je u francuskom gradu Kaleu čekao trajekt za Britaniju, izjavio je francuski tužilac Žan-Pjer Valensi

Zlikovac je dete zgrabio za vrati i uvukao je u kola vičući "ubiću te!", ispričao je jedan svedok. Dva sata kasnije, Kloino razgolićeno beživotno telo pronađeno je u šumi. I zločinac, koji je bio "pod uticajem alkohola", pronađen je blizu mesta zločina.

Mala Kloi se igrala s drugaricom pred kućom pod nadzorom Kloine majke, ali ona je u jednom trenutku otišla na pet minuta da presvuče dvoje mlađe dece. Baš tada su devojčice počele da se prskaju vodenim pištoljima, pa su kroz otvoren prozor parkiranog automobila poprskale vozača koji je sedeo unutra i pio pivo.

Usledio je horor. Čovek je izleteo i zgrabio šokirano dete ze vrat.

"Kloi se borila da se otrgne. Pritisao ju je i vikao 'ubiću te'", ispričao je svedok.

Kloina majka izašla je iz kuće taman da vidi kako čovek uvlači njeno dete u auto i odvozi je. To se desilo oko 15.30 po lokalnom vremenu (13.30 GMT).

Ovo ubistvo zgranulo je Francusku i izazvalo strašan bes. Nemi marš protesta sinoć je predvodila lično gradonačelnica Kalea Nataša Bušar, a kolona ljudi zakrčila je ulice grada. Zastave u Kaleu spuštene su na pola koplja u znak žalosti.

Zbignjev H. biće optužen za otmicu maloletnog lica, silovanje i ubistvo. Ispostavilo se da je on prošlog marta izašao iz zatvora u Francuskoj, gde je izdržao četiri od šest godina zatvora na koje je osuđen zbog ucene i nasilja. Prognan je u Poljsku i zabranjen mu je povratak u Francusku. Međutim, vratio se jer mu tamo živi sestra.

Premijer Francuske Manuel Vals obećao je da će biti detaljno istraženo kako se dogodilo prvo da nasilnik ranije bude oslobođen iz zatvora, a zatim i da se vrati na francusku teritoriju. Ministar policije Bernar Kaznev već je zvanično zatražio objašnjenje od Poljske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track