POTRESNA ISPOVEST: Studentkinja na sudu rasplakala čoveka koji ju je silovao! Evo šta mu je rekla

Suočavanje

POTRESNA ISPOVEST: Studentkinja na sudu rasplakala čoveka koji ju je silovao! Evo šta mu je rekla

Planeta -
Oduzeo si mi kontrolu i zbog tebe je moje telo sada beživotni predmet bez ikakve vrednosti. Želela sam da povratim kada sam se prisetila šta si mi učinio, izjavila je nesrećna devojka

Studentkinja Džesika Hovard (23) iz engleskog grada Norviča hrabro se suočila sa svojim silovateljem Klajvom Hovardom (57) nakon što mu je sud izrekao kaznu doživotnog zatvora u trajanju od najmanje deset godina i tri meseca za sedam silovanja, tri otmice i jedan pokušaj silovanja u razdoblju između 1986. i 2014. godine, prenosi Mirror.

"Ponizili ste me", rekla mu je studentkinja koja se odrekla svog prava da ostane anonimna i hrabro se suočila s monstrumom koji ju je silovao.

"Zbog tebe je moje telo sada bezvredno. Oduzeo si mi kontrolu i zbog tebe je moje telo sada beživotni predmet bez ikakve vrednosti. Želela sam da povratim kada sam se prisetila šta si mi učinio", izjavila je nesrećna devojka. "Kao prvo, ponizio si me: bliski prijatelj me video golu, kako plačem i vrištim na tlu. Krivim sebe za silovanje, krivim sebe jer sam ušla u tvoj auto. Morala sam da gledam majčino lice kada je videla svoju jedinu ćerku kako je povređena na najgori mogući način", rekla je mlada studentkinja.

"Učinio si da mi je nemoguće da uživam u trenucima sreće. Tvoj napad baca senku preko svakog komadića radosti koji je u meni", završila je Džesika svoje obraćanje silovatelju.

Hovard, opisan kao "noćna mora svake žene", počeo je nekontrolirano da plače nakon devojčinih reči, a sudija je njegovu rakciju nazvao 'krokodilskim suzama'. "Ova parnica vodila se zbog seksualnih napada tokom mnogo godina. Dve žrtve opisale su da ste ih udarali po zadnjici - to je dodatno poniženje. Očito je i da se radi o planiranim napadima i odabiranju meta", rekao je sudija.

Hovard, koji je inače mehaničar, kao mete za silovanje birao je usamljene žene. Uhapšen je nakon što je Džesika opisala njegov automobil nakon napada.

Ona je ušla u auto zločinca kada joj je ponudio prevoz nakon izlaska. Detektivi su našli snimke nadzornih kamera od ranijih sati te večeri na kojima se vidi kako kruži gradom i traži same žene.

Istragom i DNK analizom utvrđeno je da je napao dve žene prošle godine. Kasnije se saznalo da je u jednu ženu silovao čak šest puta. Opisujući jedan napad iz 2013., tužilac Vilijam karter je rekao:

"Hovard ju je zgrabio, bacio na tlo i držao je dole. Borila se svim snagama, ali nije mogla da ga pomeri sa sebe."

Tokom borbe, njegov DNK našao se pod žrtvinim noktima i kasnije je povezan sa slučajem u Norviču.

Nakon suđenja, detektiv Kris Burges silovatelja je opisao kao "usamljenog predatora" koji je često posećivao stranice za pronalaženje partnera i unajmljivao prostitutke.

Ima šestoro dece iz braka, ali nije u kontaktu s njima, a od raspada braka živi sa svojim roditeljima. U vreme hapšenja bio je u vezi s 82-godišnjom ženom.

U poslednjih mesec dana javilo se još 15 žena koje je Hovard možda silovao, a detektiv Burges veruje da ih ima i više.

(Danas.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track