DOVIĐENJA LAS VEGAS: Umrla dizajnerka znaka Dobro došli u neverovatni Las Vegas
Foto: Reuters, YTPS

U 91. godini

DOVIĐENJA LAS VEGAS: Umrla dizajnerka znaka Dobro došli u neverovatni Las Vegas

Planeta -
Znak u obliku dijamanta, optočen lampionima koji bljeskaju, postao je ikona Las Vegasa, ispred koje se slikaju turisti, a štampaju se i majice sa tim motivom

LAS VEGAS - 21. aprila 2015. Beti Vilis (91), autorka neonskog znaka "Dobro došli u neverovatni Las Vegas" koji dočekuje posetioce ovog američkog grada još od 1959. godine, umrla je u svojoj kući u Nevadi, saznaje se iz danas objavljene smrtovnice. Neonski znak ove umetnice često je kopiran, a nalazi se na betonskom ostrvu, na sred Bulevara Las Vegas, poznatog po svojoj deonici Las Vegas Strip (Pojas Las Vegas) na kojoj se nalazi veliki broj kockarnica.

Znak u obliku dijamanta, optočen lampionima koji bljeskaju, postao je ikona Las Vegasa, ispred koje se slikaju turisti, a štampaju se i majice sa tim motivom. Njegova popularnost je tolika da je 2012. godine parkiralište na betonskom ostrvu nasred Bulevara Las Vegas prošireno kako bi moglo da primi još turističkih autobusa i automobila. Pre šest godina, znak je uvršćen u Nacionalni registar istorijskih mesta u SAD.

Vilisova je rođena 1923. godine u malom mestu Overton, severoistočno od Las Vegasa. U Overtonu je u nedelju i umrla. Radila je kao dizajner u Los Anđelesu, pa se vratila u Las Vegas, i tamo je dizajnirala znakove za razne kompanije. Njeni su nacrti, pored ostalih, za Mulan Ruž kazino i Blu Endžel motel u Las Vegasu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track