OPALILI JEDAN OPROŠTAJNI: Jadranka Kosor ovako ispratila Vladimira Šeksa iz Sabora
Foto: Printscreen Twitter

A sad adio...

OPALILI JEDAN OPROŠTAJNI: Jadranka Kosor ovako ispratila Vladimira Šeksa iz Sabora

Planeta -
Šeks odlazi za savetnika Kolinde Grabar Kitarović. Najpoznatiji je po progonu novinara dok je bio javni tužilac i po tome što je isposlovao oslobađanje osumnjičenih za niz ubistava i zločina nad Srbima

ZAGREB - Vladimir Šeks podneo je ostavku na poslanički mandat u hrvatskom Saboru i krenuo put Pantovčaka, gde će biti postavljen za posebnog savetnika predsednice zemlje za ustavno-pravna pitanja, a da njegov odlazak ne prođe nezapamćeno pobrinula se bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, koja je s bivšim stranačkim kolegom opalila oproštajni selfi.

Šeks će volontirati kod Kolinde Grabar Kitarović ali to ga neće finansijscki iscrpljivati jer će primati penziju od 12.500 kuna (1.648,90 evra).

"Ostvario sam svoje političke ideale o stvaranju države, vreme je za neku mlađu krv, ali ne želim još da bacim koplje u trnje", izjavio je Šeks Jutarnjem listu.

Vladimir Šeks je više od dve decenije u vrhu hrvatske politike, bio je predsednik Sabora u petom sazivu, ali najviše se pamti njegova zloupotreba položaja javnog tužioca Republike Hrvatske. Tada je proganjao i optuživao najpoznatije hrvatske novinare, a isposlovao je i oslobađanje osoba osumnjičenih za ubistvo porodice Zec u Zagrebu, kao i osumnjičene za zločine počinjene nad Srbija u Gospiću i Pakračkoj poljani.

(Jutarnji.hr/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track