PROMAŠIO SKUP: Berluskoni greškom podržao političkog rivala
Foto: AP

Greška u koracima

PROMAŠIO SKUP: Berluskoni greškom podržao političkog rivala

Planeta -
Glasajte za Paola“, govorio je Berluskoni, dok mu nisu rekli da je reč o čoveku koji je rival kandidatu njegove stranke Forca Italija, nakon čega je brzo napustio skup

RIM - Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni greškom je podržao rivala svoje stranke Forca Italija nakon što se pojavio na pogrešnom predizbornom skupu. Berluskoni se u subotu pojavio na skupu na trgu u gradu Segrate, blizu Milana, sa svojim telohraniteljima. Upitao je nekoga za ime kandidata, a zatim pozvao ljude da glasaju za njega, preneo je BBC.

"Glasajte za Paola“, govorio je Berluskoni, dok mu nisu rekli da je reč o čoveku koji je rival kandidatu njegove stranke Forca Italija, nakon čega je brzo napustio skup. Paolo Mikeli, kandidat levice za gradonačelnika Segate, kasnije se na svojoj Fejsbuk stranici našalio da podrška Berluskonija znači da će sigurno pobediti. Kandidatkinja Berluskonijeve stranke Forca Italija, Tekla Frašini, držala je predizborni skup u obližnjoj hali.

U Italiji se danas održavaju regionalni izbori koji su viđeni kao važan test za premijera Matea Rencija, kao i partiju bivšeg premijera Berluskonija. Berluskoni (78), milijarder i medijski magnat, koji je bio premijer Italije u tri mandata, u periodu od 1994. do 2011, želi da se vrati na političku scenu pošto ga je sud oslobodio optužbi da je plaćao seksualne usluge maloletnoj prostitutki i izrekao mu meru društveno korisnog rada zbog poreske pronevere.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track