Merkel i Obama pozdravili jake veze Nemačke i SAD
Foto: Ap

Pred početak samita G7

Merkel i Obama pozdravili jake veze Nemačke i SAD

Planeta
23:44h
Američki predsednik Barak Obama je u nedjelju u Bavarskoj, u prisustvu kancelarke Angele Merkel, pozdravio čvrste veze između Sjedinjenih Američkih Država i Njemačke, dva "nerazdvojna saveznika"

KRIN - Pred početak samita G7 u bavarskim Alpima Nemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je SAD kao "prijatelja i ključnog partnera" Nemačke, uprkos povremenim "razlikama u mišljenju" . "Iako je tačno da mi ponekad imamo različita mišljenja, SAD su, ipak, naš parnter i to ključni partner sa kojim blisko sarađujemo", kazala je ona, preneo je AFP.

Američki predsednik Barak Obama je u nedjelju u Bavarskoj, u prisustvu kancelarke Angele Merkel, pozdravio čvrste veze između Sjedinjenih Američkih Država i Njemačke, dva "nerazdvojna saveznika".

On je izjavio da će lideri na samitu razgovarati o tome kako da se suprotstave ruskoj "agresiji" u Ukrajini, kao i o pretnjama od ekstremizma i klimatskih promena. "Naredna dva dana u Šlos Elmauu ćemo razgovarati o zajedničkoj budućnosti, globalnoj privredi koja otvara nova radna mesta i mogućnosti, održavanju jake i prosperitetne EU, sklapanju novih trgovinskih partnerstava između Amerike i Evrope, suprotstavljanju ruskoj agresiji u Ukrajini, pretnjama - od nasilnog ekstremizma do klimatskih promena", poručio je Obama uoči početka samita. "Po pitanju svih ovih tema veoma smo zahvalni za partnerstvo i liderstvo vaše kancelarke Angele Merkel", dodao je Obama, preneo je Rojters.

Foto AP
Foto AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track