JAKO NEVREME: Oluja donela kišu i grad, poplavljena dvorišta i podrumi!
Foto: Reuters, 7.6.2013.

Zapad Austrije

JAKO NEVREME: Oluja donela kišu i grad, poplavljena dvorišta i podrumi!

Austrija -
Nevreme praćeno jakim olujnim vetrom, kišom i gradom počelo je oko 21 sat. Na terenu je bila vatrogasna služba kojoj se pridružilo i oko 200 dobrovoljaca

BEČ - Jaka oluja praćena kišom i gradom pogodila je u noći između subote i nedelje oblast Oberpincgau na jugozapadu pokrajine Salcburg i izazvala poplave.

Za kratko vreme pala je velika količina vode, što je izazvalo bujice, ali i izlivanje malih potoka koji su se prelili na ulice i u dvorišta. Poplavljen je veliki broj podruma, a u mestu Mitersill aktivirane su mere zaštite od poplava.

Nevreme praćeno jakim olujnim vetrom, kišom i gradom počelo je sinoć oko 21 sat. Na terenu je bila vatrogasna služba kojoj se pridružilo i oko 200 dobrovoljaca.

Najjače nevreme zadesilo je Utendorf, potvrdio je vatrogasni komandir okruga Fric Vanger."Oluja je trajala relativno dugo, jedan broj automobila je poplavljen, a i u kućama šteta svakako nije zanemarljiva", rekao je Vanger.

U Mitersilu je reka Salzah za kratko vreme nadošla, pa su sve službe alarmirane. Stanovništvo i vatrogasci danas raščišćavaju posledice olujne noći, a mteorolozi i za večeras prtedviđaju jak vetar i padavine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track