Najnovije vesti

DRAMA NA PELJEŠCU: Gori 2 kilometra borove šume, evakuisano 50 meštana
Foto: Profimedia

Plamen stigao do prvih kuća

DRAMA NA PELJEŠCU: Gori 2 kilometra borove šume, evakuisano 50 meštana

Planeta
Gori gusta borova šuma u dužini od dva kilometra, a uprkos naporima vatrogasaca, vatra se oko tri sata ujutro približila kućama u Trsteniku, koji je gotovo u potpunosti morao biti evakuisan

ZAGREB - Oko 50 meštana bilo je primorano prethodne noći da napusti svoje domove zbog velikog požara, koji je oko 23 sata buknuo nedaleko od mesta Pijavičino na poluostrvu Pelješcu.

Gori gusta borova šuma u dužini od dva kilometra, a uprkos naporima vatrogasaca, vatra se oko tri sata ujutro približila kućama u Trsteniku, koji je gotovo u potpunosti morao biti evakuisan, preneo je hrvatski portal Index.hr.

Vatrena linija proteže se u dužini od preko dva kilometra, a na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage. Teška je situacija i na području Smokvice na Korčuli gde je požar planuo tokom vikenda, a nakon što je lokalizovan na severoistočnoj strani, juče je ponovo izmakao kontroli vatrogasaca.

Najkritičnije je na području mesta Brna gde je vatra dosad progutala više od 500 hektara guste borove šume.

Borova šuma je juče poslepodne gorela i u Širokima nedaleko od Primoštena, no nakon dva i po sata borbe, upravo kada je stigla nadomak kuća, vatrogasci su uspeli da je stave pod kontrolu.

Pored vatrogasaca i na gašenju ovog požara morali su da intervenišu i kanaderi.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...