Bajdenov avion napalo jato ptica

Bajdenov avion napalo jato ptica

Planeta -
Avion američke vladeu kom se nalazio američki potpredsednik naleteo je na jato ptica prilikom sletanja na aerodrom u Santa Barbari u Kaliforniji, ali posledica nije bilo

NJUJORK - Avion američke vlade kojim je leteo potpredsednik SAD Džozef Bajden naleteo je na jato ptica prilikom sletanja na aerodrom u Santa Barbari u Kaliforniji, ali posledica nije bilo, objavila je mreža Ej-Bi-Si.

Pozivajući se na zvaničnika administracije, ABC je javio da se incident dogodio u četvrtak uveče, kada je boing 757, zvani "Er Fors Tu" (Air Force Two) koji prevozi potpredsednika SAD, udario u ptice na prilazu aerorodromu u Santa Barbari. Avion je sleteo bezbedno, bez daljih incidenata, omogućivši Bajdenu da nastavi aktivnosti po planu, rekao je zvaničnik ABC-u.

Izvori takođe navode da se sletanje nije razlikovalo od normalnog, niti da je bilo ko od putnika primetio udar ptica, ali da su piloti to uočili čim se dogodilo. Portparol potpredsednika SAD izjavio je da je Bajden otputovao iz Santa Barbare danas po podne, kao što je i bilo planirano, "alternativnim" avionom američkog vojnog vazduhoplovstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track