OVA DRŽAVA PRODAJE SVOJU JEDINU PUSTINJU: Ko kupi imanje, imaće vikendice u narednih 99 godina

Ima čak i nuklearnu elektranu

OVA DRŽAVA PRODAJE SVOJU JEDINU PUSTINJU: Ko kupi imanje, imaće vikendice u narednih 99 godina

Planeta -
Pusti predeo Dandženes se pojavio na naslovnoj strani albuma Pink Flojda 1981. godine, kao i u spotovima poznatih grupa i raznim filmovima

KENT - Sumorno prostranstvo koje predstavlja jedinu pustinju Velike Britanije, našlo se na prodaji po prvi put u 50 godina za 1,5 miliona funti.

Pusta Dandženes zemlja nalazi se na poluostrvu, isturena ka kanalu Lamanšu i poznata je po nuklearnoj elektrani. Jedno je od najzanimljivijih turističkih atrakcija jer ovo mesto mesto godišnje poseti oko milion ljudi.

Vetrovito imanje od 468 hektara, u Kentu, bilo je u vlasništvu porodičnog fonda, osnovanog 1964. godine, ali su poverenici odlučili da ga prodaju.

Pejzaž je toliko neplodan uglavnom šljunkovit da su ga nazvali pustinjom. U ovoj pustinji mogu se videti neobični grebeni i divlje životinje. Godišnji prihod od izdavanja ove zemlje, ribolova i drugih aktivnosti iznosi više od 130.000 funti.

Ko kupi ovo imanje, imaće u svom posedu vikendice koje su zakupljene na 99 godina. Kupovina ne uključuje termoelektranu, pab, svetionik i železničku stanicu, koje su u privatnom vlasništvu. Dandženes se pojavio na naslovnoj strani albuma Pink Flojda 1981. godine, kao i u spotovima poznatih grupa i raznim filmovima.

(Telegraph.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track