Otvorena biračka mesta u Francuskoj

Otvorena biračka mesta u Francuskoj

Planeta -
Pored Olanda i Sarkozija, među kandidatima su i Eva Žoli, Marin le Pen, Natali Arto, Nikola Dipon-Enjan, Filip Putu, Fransoa Bajru, Žak Šeminad i Žak-Lik Melanšon

Ne propustite...

Oland dobio Sarkozija!

PARIZ - U Francuskoj su jutros otvorena biračka mesta za prvi krug predsedničkih izbora na kojima je socijalista Fransoa Oland glavni konkurent aktuelnom predsedniku Nikoli Sarkoziju.

Oko 45 miliona francuskih birača moći će da do 20 časova glasa za jednog od 10 predsedničkih kandidata. Poslednja istraživanja pokazuju, ipak, da je po svemu sudeći sve već odlučeno i da bi u Jelisejsku palatu, 17 godina posle Fransoa Miterana, mogao ponovo da uđe socijalista.

Pored Olanda i Sarkozija, među kandidatima su i Eva Žoli, Marin le Pen, Natali Arto, Nikola Dipon-Enjan, Filip Putu, Fransoa Bajru, Žak Šeminad i Žak-Lik Melanšon.

U pet anketa koje su objavljene dan uoči početka izborne tišine Fransoa Oland bi odneo ubedljivu pobedu u drugom krugu izbora 6. maja sa više od deset odsto razlike u odnosu na Sarkozija. Rezultati četiri ankete pokazuju da će kandidat socijalista vrlo lako proći u drugi krug, dok u jednoj drugoj anketi dobija isti broj glasova kao i aktuelni šef države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track