IZBELJIVANJE ZUBA UMALO GA UBILO: Hteo holivudski osmeh pa završio sa rupom u grlu!
Foto: Printscreen Dejli Mejl/Dnevni Avaz

MALE ALI MOGU BITI UBITAČNE

IZBELJIVANJE ZUBA UMALO GA UBILO: Hteo holivudski osmeh pa završio sa rupom u grlu!

Planeta -
Lekari su u ustima Džejk Baret (22) pronašli cistu punu hidrogen peroksida koja je nastala posle upotrebe trakica za izbeljivanje zuba

LONDON - Britanac Džejk Baret (22) skoro je umro posle upotrebe trakica za izbeljivanje zuba. Barrett je htio da ima zube bele kao njegov omiljeni glumac Čening Tejtum.

On je kupio je 3D Crest White trakice i platio ih 65 funti. Posle 48 sati ispod jezika mu se počela stvarati cista. Šest je dana trpeo bolove, a onda je otišao u bolnicu. Lekari su pronašli cistu punu hidrogen peroksida. Analiza je pokazala da je u trakicama koje je Baret koristio bilo 15 posto hidrogen peroksida.On je operisan, aintervencija je trajala tri sata. Mladić sada ima rupu ispod brade.

- Lekar mi je rekao da je cista bila veličine grejpa, da je mogla da pukne svaki čas i da mi je hidrogen peroksid mogao iscureti u grlo. Da se to dogodilo, otrovao bih se peroksidom i umro - rekao je Barrett u izjavi za Daily Mail.

Dodao je kako nije siguran zašto se cista formirala, ali je bio siguran da će penicilin koji je tada uzimao zbog druge bolesti, izliječiti i cistu.

- Međutim bilo je sve gore. Jedva sam gutao čak i supu. tada sam otišao u bolnicu - rekao je Barrett.

Lekari su morali da mu izvade i jedan zub koji je peroksid uništio. U bolnici je bio deset dana.

- Htio sam da imam osmeh kao glumci u Holivudu. Nije mi jasno zašto prodaju takve proizvode ako nisu sigurni - zapitao se Barret.

Portparol firme rocter & Gamble koja je vlasnik Cresta kaže kako im je žao zbog toga što se dogodilo Baretu i žele mu da se što pre oporavi. Kažu kako nisu upoznati s detaljima slučaja, ali da će sve ispitati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track