MAĐARSKA DIGLA VOJSKU: 3.800 vojnika na granici sa Srbijom
Foto: AP

Ekspresno grade ogradu

MAĐARSKA DIGLA VOJSKU: 3.800 vojnika na granici sa Srbijom

Planeta -
U skladu sa inicijativom nazvanom Odlučna akcija 2015. koja je pokrenuta u sredu, zadatak mađarske vojske je da obezbeđuje granicu zajedno sa policijom pošto je duž granice potrebna zaštita živih snaga, ograda nije dovoljna

BUDIMPEŠTA - Na južnoj granici Mađarske već je raspoređeno oko 3.800 vojnika, a njihov glavni zadatak je da učestvuju u izgradnji ograde duž granice sa Srbijom, izjavio je jutros mađarski ministar odbrane Ištvan Šimičko.

On je, u izjavi kanalu TV2, potvrdio novinske navode da se svakog dana izgradi oko 10 kilometara ograde, prenosi mađarska agencija MTI.

U skladu sa inicijativom nazvanom "Odlučna akcija 2015." koja je pokrenuta u sredu, zadatak mađarske vojske je da obezbeđuje granicu zajedno sa policijom pošto je "duž granice potrebna zaštita živih snaga, ograda nije dovoljna", zaključio je mađarski ministar odbrane.

Kako je juče saopšteno iz kabineta mađarskog premijera, ta zemlja bi mogla da završi izgradnju oko četiri metra visoke i 175 kilometara duge ograde na granici sa Srbijom početkom oktobra, pre najavljenog roka, 31. oktobra, kako bi zaustavila priliv izbeglica i emigranata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track