PRIČALI SU GLUPOSTI I VALJALI SE PO TRAVI: Konferencija homeopata pošla po zlu

Nadrogirani

PRIČALI SU GLUPOSTI I VALJALI SE PO TRAVI: Konferencija homeopata pošla po zlu

Planeta -
Pacijenti, između 24 i 56 godina, patili su od halucinacija, problema s disanjem, ubrzanih otkucaja srca i grčeva

Konferencija alternativne medicine u Nemačkoj prevorila se u haos jer su mnogi učesnici uzeli drogu sličnu LSD-u i počeli su da haluciniraju, javlja nemačka televizija NDR. Reporter koji je bio na licu mestu opisao je scenu u kojoj 29 muškaraca i žena 'posrću hodajući livadom, valjaju se po travi, govore gluposti i pate od teških grčeva'.

Grupa "Heilpraktikers" pronađena je u hotelu u gradu Handelohu, južno od Hamburga, gde su u petak imali svoju konferenciju. Medicinsko osoblje, lekari i policajci imali su priliku da vide izbezumljenje ljude kako besciljno lutaju pre nego što su ih prebacili u bolnicu. Pacijenti, između 24 i 56 godina, patili su od halucinacija, problema s disanjem, ubrzanih otkucaja srca i grčeva, a neki su bili u zaista ozbiljnom stanju. Testovi njihove krvi i urina otkrili su kako su uzeli halucinogenu drogu 2C-E, poznatu u Nemačkoj kao "Aquarust" gde je ilegalna od kraja prošle godine.

Niko od posetilaca konferencije nije bio u stanju da razgovara sa policijom.

"Mora da je bila reč o višestrukom predoziranju. To se nimalo ne slaže sa idejom da su zbrinuti pacijenti svesno uzeli halucinogen. Pretpostavljamo da ljudima nije rečeno o kojoj se supstanci radi, njenim učincima i rizicima", izjavio je Torsten Pasi, član stručnog veća nemačke vlade za narkotike.

Policija istražuje i mogućnost da je droga uzeta kao svojevrsni zajednički eksperiment, ali i da je podmetnuta delegatima kao neslana šala. Za sada niko nije uhvaćen, a istraga se nastavlja.Britanska vlada 2C-E opisuje kao psihodelični i halucinogeni stimulant čiji su učinci između ekstazija i LSD-a. Osoba koja konzumira drogu proživeće osećaj 'punosti života' i 'povezanosti sa okruženjem'. Isto tako može da izazove halucinacije, seksualno uzbuđenje, hipersenzitivnost. U prekomernim količinama droge, efekti mogu biti još intenzivniji.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track