(VIDEO) RASKRINKAO KARTEL: Otac otišao u pakao narko mafije i osvetio mrtvog sina
Foto: Jutjub

Slomljen od bola

(VIDEO) RASKRINKAO KARTEL: Otac otišao u pakao narko mafije i osvetio mrtvog sina

Planeta -
Nakon što se donekle oporavio od šoka, Rob Bridž pokrenuo je privatnu istragu, tražeći pravdu. Ona ga je odvela u najopasnije kvartove Kine, gde se susreo sa proizvođačima smrtonosne droge

Preston Bridž, imao je samo 16 godina, kada se bacio s balkona zgrade u smrt, pod uticajem sintetičkih droga. Njegov otac, Rod Bridž odlučio je da se osveti dilerima, pa se infiltrirao u kinesku narko mafiju.Predstavio se kao diler iz Australije koji želi da kupi velike količine sintetičke verzije LSD-a, droge poznate pod nazivom 25i-NBOMe, koja mu je ubila sina.Neverovatna priča o hrabrosti ovog čoveka završila je kao specijal u prestižnoj australijskoj emisiji “60 minuta”.

Droga koju je njegov sin uzeo i do 60 puta snažnije deluje na organizam od LSD-a. Vrlo je opasna, a policija kaže kako je u Australiji ima svuda. “Preston je halucinirao u hotelskoj sobi i bio je uveren kako može da leti. On nije pao sa balkona, on se sa tog balkona zaleteo i skočio”, opisao je trenutke smrti neprežaljenog sina. Nije mu bilo spasa.

Nakon što se donekle oporavio od šoka, Rob Bridž pokrenuo je privatnu istragu, tražeći pravdu. Ona ga je odvela u najopasnije kvartove Kine, gde se susreo sa proizvođačima smrtonosne droge. Naoružan skrivenim kamericama, sve ih je snimio.Za jednu vrećicu droge kineski dileri su od Roba tražili oko 6 i po hiljada dolara. Jednom distribuirana, kilogram ove droge na tržištu postiže vrednost od oko milion australijskih dolara, što je oko 884 hiljade evra.

“Jedina stvar zbog koje sam bio zabrinut bilo je hoću li imati dovoljno novca. Kada su u pitanju sintetičke droge, one u Australiju dolaze poput Cunamija. Neko tome mora da stane na kraj”, rekao je reporterki 60 minuta Rob. Sve materijale koje je prikupio, dostavio je policiji u Kini i Australiji. Pokrenuta je istraga, pale su glave.

Robovi roditelji slomljeni su smrću jedinog sina, a jedina im je uteha 20-godišnja ćerka. Rob Bridž nikada neće moći da vrati sina u život, ali je barem strpao nekoliko dilera u zatvor. Od Prestona su mu ostala tek sećanja i tetovaža na levoj ruci koju dileri, začudo, nisu primetili.

(News.com.au/Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track