DAJ ŠTA DAŠ: Radnicima platili u ciglama, tvrde da nemaju drugu opciju
Foto: Profimedia

Bolje išta...

DAJ ŠTA DAŠ: Radnicima platili u ciglama, tvrde da nemaju drugu opciju

Planeta -
Dosad smo isplatili oko 900 hiljada rubalja (13 hiljada dolara) vrednosti u ciglama. Nemamo druge opcije. Računi naše kompanije su blokirani, kazao je predsednik Uprave medijima

Fabrika građevinskog materijala iz ruske regije Tula svoje radnike je platila u ciglama, budući da, kako su rekli iz Uprave, druge opcije nemaju. Naime, kompanija se našla u problemima i računi su joj blokirani.Fabrika građevinskog materijala u ruskoj regiji Tula umesto novcem svoje radnike plaća ciglama! Fabrika radnicima duguje 4,4 miliona rubalja (64 hiljade dolara). “Dosad smo isplatili oko 900 hiljada rubalja (13 hiljada dolara) vrednosti u ciglama. Nemamo druge opcije. Računi naše kompanije su blokirani”, kazao je predsednik Uprave medijima ističući kako od početka godine proizvode cigle za koje do danas nisu dobili novac.

Fabriku je pre 14 godina kupila jedna kompanija s namerom da je modernizuje, ali očigledno je sve krenulo nizbrdo. Danas je kompanija pred stečajem, a o njemu bi uskoro trebao da odluči Arbitražni sud. Kompanija duguje čak 47 miliona rubalja (690 hiljada dolara).(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track