EU OSUĐUJE MAĐARE: Nasilje nije rešenje
Foto: AP

Skrenuli im pažnju na sramno ponašanje

EU OSUĐUJE MAĐARE: Nasilje nije rešenje

Planeta -
Mađarskim domaćinima je moralna dužnost da te ljude zaštite, i na to ih obavezuju evropski i međunarodni zakoni i principi, kaže evropski komesar za pitanja migracija Dimitris Avramopulos

BUDIMPEŠTA - Evropski komesar za unutrašnje poslove i migracije Dimitris Avramopulos izjavio je danas u Budimpešti da ograde i nasilje nisu rešenje za migrantsku krizu i pozvao mađarske vlasti da se pridruže zajedničkim evropskim naporima da se ona reši.

"Zidovi su privremeno rešenje", rekao je komesar novinarima nakon susreta sa članovima mađarske vlade i dodao da su oni samo preusmerili priliv izbeglica i doveli do tenzija. "Ni nasilje nije rešenje", rekao je Komesar i ukazao da su većina migranata Sirijci, koje nikakve prepreke neće zaustaviti u bekstvu od nasilja i terora.

On je skrenuo pažnju mađarskim domaćinima da je njihova moralna dužnost da te ljude zaštite, i da ih na to obavezuju evropski i međunarodni zakoni i principi. "Apelujem na vas da radite zajedno sa nama, Evropskom unijom, da pronađemo zajedničko i trajno rešenje", rekao je Avramopulos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja