ISIS ZATVORIO DEČJA IGRALIŠTA: Tamo se mešaju žene i muškarci, deca su im samo izgovor
Foto: AP

Radikalni islam

ISIS ZATVORIO DEČJA IGRALIŠTA: Tamo se mešaju žene i muškarci, deca su im samo izgovor

Planeta -
Hesbah, "moralna policija" ove terorističke grupe patrolirala je kroz grad Majadin i pritom uhapsila nekoliko muškaraca i žena koji se nisu pridržavali strogih islamskih pravila

Borci Islamske države zatvorili su dečja igrališta u Siriji, jer su ona bila mesto sastanka žena i muškaraca.

Hesbah, "moralna policija" ove terorističke grupe patrolirala je kroz grad Majadin prvog dana Kurban-bajrama i pritom uhapsila nekoliko muškaraca i žena koji se nisu pridržavali strogih islamskih pravila, javlja Sirijski nadzor za ljudska prava.

"ISIS je zatvorio igrališta u gradu Majadin, jer se tamo mešaju žene i muškarci koji svoju decu dovode na igru", saopštila je moralna policija.

U njihovom uporištu, gradu Raki na severu Sirije, tri su žene uhapšene na igralištu u nedelju, jer nisu bile u pratnji muškaraca. Osobama suprotnog pola nije dozvoljeno da međusobno komuniciraju ukoliko nisu u braku, a žene kojima su prekrivena tela i lica sve vreme moraju biti u pratnji muškog člana porodice.

Kako bi zadržali kontrolu u kalifatu, ISIS se koristi brutalnim nasiljem, a ovo je samo delić radikalne interpretacije islama koju sprovodi širom Iraka i Sirije.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja