(FOTO) ODNEO JE U KANCELARIJU: Političar ukrao čašu iz koje je pio papa, evo i zašto
Foto: AP

Uspomene

(FOTO) ODNEO JE U KANCELARIJU: Političar ukrao čašu iz koje je pio papa, evo i zašto

Planeta -
To nije prvi put da Bob Brejdi radi ovako nešto. 2009. godine je otišao sa čašom iz koje je pio predsednik Obama

Tokom obraćanja američkom Kongresu prošlog četvrtka, papa Franja je popio par gutljaja vode iz čaše koja je stajala pored njega. Kasnije je tu čašu kongresman Bob Brejdi ukrao, odneo ju je u svoju kancelariju i pio iz nje.

“Koliko ljudi znate da su pili iz iste čaše kao i papa?“, pitao je kasnije medije. Kako kaže, njegova supruga Debra, ali i dva člana njegove kancelarije su otpili gutljaj iz iste čaše, a njegov PR tim je kasnije lansirao nekoliko fotografija Brejdija kako pije iz „papine čaše“.

Brejdi sa suprugom Debrom, Foto: AP
Brejdi sa suprugom Debrom, Foto: AP

“Video sam kako papa pije iz čaše dva, tri puta i pomislio sam kako bi bilo sjajno da imam neku uspomenu na njega“, kaže on. “Jednostavno sam video čašu, otišao do nje, pokupio je i zadržao. Siguran sam da je blagoslovena ako je papa pio iz nje. Čak iako nije ja kažem da jeste“. On tvrdi da se u toj čaši nalazi sveta voda.

Foto: AP
Foto: AP

“Ja smatram da je unutra sveta voda. Neću to proveravati ni sa kim. Ne želim da znam. Neke stvari je bolje ne znati. Mislim... Papa je pio iz nje, papa ju je držao. To je dovoljno dobro za mene“

Inače, on je nešto slično uradio 2009. godine kada je otišao s čašom iz koje je predsednik Obama pio tokom svoje inauguracije. Iz nje, ipak, nije pio. Brejdi je izjavio da je izlio ostatak vode u flašicu, te ju sačuvao da njome blagoslovi svoje četvoro unučadi i svoju praunuku. Uz to, čuva čašu u smeđoj papirnoj kesici i planira da traži od policije da provere otiske prstiju kako bi dokazao autentičnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track