(EKSTREMNI SADRŽAJ) TRAGIČNI MOMENAT: Otac pronalazi svog sina koji se ubio da bi spasao stranca
Foto: Jutjub

Odabrao je smrtg

(EKSTREMNI SADRŽAJ) TRAGIČNI MOMENAT: Otac pronalazi svog sina koji se ubio da bi spasao stranca

Planeta -
Poluživog, u žbunju ga je pronašao njegov otac. Pretrpeo je višestruke prelome, od kojih je, nedelju dana kasnije, preminuo u bolnici

Ariel Eskalante Perez imao je izbor. Pritisnut od strane uličnih bandita, ovaj dečak iz Gvatemale imao je težak izbor. Rečeno mu je: ili ubij vozača autobusa ili skoči s mosta u sigurnu smrt. Dečak je odabrao ovo drugo…Poluživog, u žbunju ga je pronašao njegov otac. Pretrpeo je višestruke prelome, od kojih je, nedelju dana kasnije, preminuo u bolnici. Fotografija zagrljaja oca i sina obišla je svet.Ariel nije želeo da ubije vozača autobusa jer mu se i tata bavi tim poslom. Izabrao je sigurnu smrt. Nastojanja spasilačkih ekipa da mu pruže prvu pomoć nisu urodila plodom. Od zadobijenih povreda preminuo je u bolnici.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Skočio je sa 135 metara visoke litice. Banditi koji su ga prisilili na skok pretili su mu da će ga saseći mačem.Ariela su tražili tri dana. Napokon su ga pronašli, kako bespomoćno leži ispod mosta. Njegov otac bio je slomljen od tuge.

foto Jutjub
foto Jutjub

Punih 15 dana borio se za život, ali uzalud. Fotografija zagrljaja oca i sina izazvala je snažne emocije u Gvatemali ali i širom sveta. Na društvenim mrežama ljudi izražavaju bes zbog nepravde i divljenje zbog čina pokojnog dečaka.Slaba je to uteha siromašnom vozaču autobusa koji je Ariela morao da sahrani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja