RUSI I AMERI POTPISUJU SPORAZUM: Kako da im se avioni ne sudaraju dok gađaju teroriste
Foto: Profimedia

Pada dogovor

RUSI I AMERI POTPISUJU SPORAZUM: Kako da im se avioni ne sudaraju dok gađaju teroriste

Planeta -
Kapetan Džef Dejvis, rekao je i da će memorandum o razumevanju najverovatnije biti potpisan sutra

MOSKVA/VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države i Rusija potpisaće sporazum o "razumevanju", koji precizira kako piloti mogu da izbegnu jedni druge na nebu iznad Sirije, s obzirom na to da dve sile sprovode odvojene vazdušne kampanje, saopštio je danas portparol Pentagona

Kapetan Džef Dejvis, rekao je i da će memorandum o razumevanju najverovatnije biti potpisan sutra, jer su mere već razrađene i potrebna je samo konačna potvrda.

"Veoma smo blizu, imamo dokument gotovo spreman za potpisivanje", rekao je Dejvis. Dejvis je naglasio da pravila dogovorena sa Rusijom nisu deo šireg dogovora o tome kako bi dve zemlje mogle da sarađuju u Siriji, preneo je AFP.

"Kao što znate, mi se zapravo fundamentalno ne slažemo gotovo ni sa čim što Rusija radi u Siriji, ali jesmo za MOU (memorandum o razumevanju) koji će biti usmeren na pitanje bezbednosti vazdušnog prostora", rekao je Dejvis.

Prema rečima zvaničnika, mere se odnose na neke osnovne operativne procedure, recimo, koji jezik će u komunikaciji koristiti ruski i američki piloti, izbor radio frekvencije za hitne pozive i visinu na kojoj će avioni leteti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track