OKRUŽEN LEPOTICAMA: Kim Džong Un izveo suprugu na koncert ženskih bendova koje je sam osnovao
Foto: Reuters

Diktator u provodu

OKRUŽEN LEPOTICAMA: Kim Džong Un izveo suprugu na koncert ženskih bendova koje je sam osnovao

Planeta -
Kad je došao na vlast 2012. godine Kim je uvideo da Severna Koreja ima manjak ovakvih bendova, pa je odlučio da oformi nekoliko

PJONGJANG - U Severnoj Koreji još uvek traje slavlje povodom 70. rođendana Radničke partije, a već danima se na trgovima Pjongjanga održavaju parade i koncerti, a sveprisutni Kim Džong Un je kao i uvek glavna zvezda svih događanja.

Mladi diktator je nedavno bio gost i na koncertima dva najpopularnija ženska benda u ovoj, kako je mnogi nazivaju, najzatvorenijoj zemlji sveta.

U večernji izlazak je poveo i suprugu Ri Sol-ju, koja na fotografijama nije izgledala nimalo ljubomorno dok se nasmešeni Kim fotografisao u društvu lepotica.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Atraktivne devojke koje pevaju i sviraju u bendu "Moranbong" su najveće muzičke zvezde u državi. I Kim Džong Un ih obožava, a to zapravo previše i ne čudi budući da je upravo on birao članice ovog vokalno instrumentalnog sastava. Naime, kad je došao na vlast 2012. godine Kim je uvideo da Koreja ima manjak ženskih bendova, pa je odlučio da oformi jedan.

Između stotina devojaka izabrao je one koje najbolje pevaju, plešu, ali i koje su "oku ugodne". Devojke redovno pune dvorane, a van granice države poznate su pod imenom 'Korejske Spice Girls'.

Svojevremeno, kružila je glasina da je Kim jednom naredio da se sve pogube, nakon što ih niko nije video duži period, a istovremeno je muzički primat preuzeo drugi ženski bend - "Chongbong" koji je takođe stvoren prema diktatorovoj zamisli. Ipak, ispostavilo se da su korejske spajsice žive i zdrave, a i dalje redovno nastupaju.

Ina nastupu ovog drugog benda Kim je sa suprugom takođe prisustvovao. Tamo je snimljen kako sedi u društvu supruge okružen s desetak lepotica gotovo identičnog izgleda.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track