Zaharova: Lažne vesti o ruskim gubicima u Siriji su deo pripremljenog informacionog rata!
Foto: Damir Dervišagić

Dezinformacije

Zaharova: Lažne vesti o ruskim gubicima u Siriji su deo pripremljenog informacionog rata!

Planeta -
Problem je u tome što prilikom priprema informativnog materijala ovakvih razmera agencija Rojters nije zvala Ministarstvo ni jedanput, rekla je Zaharova

Izveštaji o ruskim gubicima u Siriji od vazdušnih napada su neosnovane i deo su informacionog rata, saopštila je portparolka Ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova.

„To je primer onoga o čemu govorimo (informaciona agresija). Problem je u tome što prilikom priprema informativnog materijala ovakvih razmera agencija Rojters nije zvala Ministarstvo ni jedanput“, rekla je Zaharova na okruglom stolu.

Po njenim rečima, ruske državne strukture, ako bi se tamo obratili, oni bi proverili informacije o pogibiji građana Rusije.

„Jer upravo na tome se prave dezinformacije: mi nemamo vremena, mi treba to da radimo. Međutim, čak niko ne koristi taj model. Oni nas prosto ne zovu. Zato što znaju da ćemo proveriti, predstaviti svoju poziciju i tada ova informativna konstrukcija će prosto da padne“, rekla je ona. Agencija Rojters je saopštila pozivajući se na „visoki izvor iz vlade“ da su tri Rusa poginula tokom artiljerijskog granatiranja pozicija sirijske vojske u Siriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja