SAČEKALI IH TENKOVI UZ PUT: Migranti probili barikade, stigli do kasarne,  pa se vratili!
Foto: Printscreen Heute.at/ Christian Bruna

PRERAČUNALI SE U KILOMETRAŽI

SAČEKALI IH TENKOVI UZ PUT: Migranti probili barikade, stigli do kasarne, pa se vratili!

Austrija -
Više od 1.500 migranata krenulo je pešice ka severu Austrije, ali kada su shvatili da je granica Nemačke udaljena više stotina kilometara većina je odustala

BEČ - Pogrešne informacije koje su kružile među izbeglicama o udaljenosti graničnog prelaza sa Slovenijom Špilfelda i granice sa Nemačkom, prema austrijskoj policiji, bile su uzrok da više od 1.500 migranata probije policijsku barikadu i krene pešice ka severu Austrije.

Međutim kada su shvatili da je granica Nemačke mnogo dalje nego što se pričalo i da je udaljena više stotine kilometara, mnogi su se vratili, rekao je portparol policije Fric Grundnig agenciji APA. Izbeglice su oko 14 sati stigle do mesta Fogau-Štrah, gde su došli u blizinu kasarne.

Duž puta su se našli tenkovi, ali se nije radilo o intervenciji vojske, već su vojnici i oprema bili na putu zbog vežbe, naglasio je Gerhard Švajger iz Vojne komande pokrajine Štajerske. Jedan broj izbeglica nastavio je putovanje pešice ka Gracu, a pošto idu duž puta, saobraćajnica B67 gotovo nije bila prohodna. U prihvatnom centru Špilfeld se, nakon probijanja barikade, stanje smirilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track