DRAMA KOD EGIPATSKIH PIRAMIDA: Bomba eksplodirala tokom deaktivacije, četvoro povređeno
Foto: Shutterstock

Postavljena ispred hotela

DRAMA KOD EGIPATSKIH PIRAMIDA: Bomba eksplodirala tokom deaktivacije, četvoro povređeno

Planeta -
Ovu zemlju je zahvatio talas napada otkako je vojska 2013. svrgla islamističkog predsednika Muhameda Mursija i počela da goni njegove pristalice

Egipatske sigurnosne snage su deaktivirale bombu postavljenu ispred elitnog hotela blizu piramida u Kairu, rekao je predstavnik zaštitarske službe dodajući da su pritom četiri osobe ranjene.

Radnici obezbeđenja koji osiguravaju hotel "Le Meridien" blizu poznatih piramida u Gizi, u okolini Kaira, pronašli su sumnjiv predmet na trotoaru ispred hotelske zgrade i pozvali policiju.

Policajci su po dolasku utvrdili da je reč o bombi i počeli deaktivaciju. Ipak, ona je eksplodirala tokom operacije, ranivši dvojicu policajaca, među kojima jednog teško, i dvojicu radnika.

Uz to, u gradu El Arihu, na severu Sinaja, četvorica policajaca su ranjena kada je njihovo oklopno vozilo naišlo na minu.

Sever Sinaja je baza džihadističke grupe "Pokrajina Sinaj" koja se pre zvala Ansar Bejt al Makdes, ali se preimenovala kako bi označila svoju odanost samoproglašenom "kalifatu" Islamske države u delu Iraka i Sirije.

Egipat je zahvatio talas napada otkako je vojska 2013. svrgla islamističkog predsednika Muhameda Mursija i počela da goni njegove pristalice.

Stotine policajaca i vojnika su ubijeni poslednjih meseci, pogotovo na severu Sinaja, gde su izvedeni napadi s najvećim brojem žrtava.

Vojska redovno izveštava o pogibiji i hapšenjima velikog broja džihadista, ali je te podatke nemoguće proveriti iz nezavisnog izvora.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track