RASKOMADANA TELA: Devojčicu (3) našli 8 kilometara od olupine, najmlađa žrtva beba (10 meseci)!
Foto: Tviter/newsinai24

Potraga proširena

RASKOMADANA TELA: Devojčicu (3) našli 8 kilometara od olupine, najmlađa žrtva beba (10 meseci)!

Planeta -
Jedan vojni oficir, koji pomaže u potrazi, rekao je za agenciju AFPda su spasioci do sada pronašli tela 163 od ukupno 224 putnika i članova posade koji su se nalazili u avionu "erbas 321"

KAIRO - Egipatski spasilački timovi danas su nastavili da traže tela putnika ruskog aviona koji se srušio nad egipatskim Sinajem, a potraga proširena nakon što su tela nastradalih pronađena na čak osam kilometara od olupine aviona. Spasioci su odlučili da prošire područje na kojem se sprovodi potraga na 15 kvadratnih kilometara, rekao je vojni oficir, koji je želeo da ostane anoniman.

Foto Reuters
Foto Reuters

"Pronašli smo telo jedne trogodišnje devojčice osam kilometara od mesta na kojem je pronađena olupina aviona", rekao je on, dodajući da veliki broj pronađenih tela nema udove. U međuvremenu su na mesto udesa stigli i ruski istražitelji, kojima će biti dopušten pristup olupini aviona u udaljenom delu poluostrva Sinaj, objavila je egipatska novinska agencija MENA.

Jedan vojni oficir, koji pomaže u potrazi, rekao je za agenciju AFPda su spasioci do sada pronašli tela 163 od ukupno 224 putnika i članova posade koji su se nalazili u avionu "erbas 321", koji se srušio nedugo posle poletanja juče ujutro iz letovališta Šarm el Šeik. U avionu se nalazilo 214 ruskih državljana, tri osobe a ukrajinskim pasošem, kao i sedam članova posade. Najmlađa žrtva tragične nesreće je desetomesečna baba. U padu aviona poginulo 25-oro dece.

Foto Reuters
Foto Reuters

Istražni organi su pronašli crnu kutiju iz aviona, a vlada u Kairu je navela da se njen sadržaj analizira kako bi se utvrdio uzrok pada aviona. I egipatski i ruski zvaničnici su izrazili sumnju u tvrdnje ogranka Islamske države da su oni oborili avion.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track