PORUKA ISLAMSKE DRŽAVE: Mi smo srušili ruski avion, to ćemo dokazati kad mi hoćemo!
Foto: AP

Preuzeli odgovornost

PORUKA ISLAMSKE DRŽAVE: Mi smo srušili ruski avion, to ćemo dokazati kad mi hoćemo!

Planeta -
Nemamo nikakvu obavezu da objašnjavamo kako se srušio, tvrdi jedan od džihadista

Na internetu se pojavio snimak olupine ruskog putničkog aviona koji se prošlog vikenda srušio u Egiptu, pri čemu je poginulo 224 putnika i članova posade.

Video, snimljen samo nekoliko sati nakon pada Erbusa A321 u pustinji na Sinaju, prikazuje spaljene delove letelice razbacane na sve strane. Lekari koji su pregledali tela žrtava potvrdili su da da je petina njih spaljena, ali nisu mogli reći šta je tačno uzrok požara. Ovo otkriće ide u prilog teoriji da je u avionu eksplodirala bomba ili da je zbog požara eksplodirao rezervoar s gorivom.

Islamska država koja je preuzela odgovornost za pad ruskog aviona u subotu u Egiptu, objavila je da ne mora ništa da dokazuje i da će izneti dokaz "kad bude htela".

"Nemamo nikakvu obavezu da objašnjavamo kako se srušio", tvrdi pripadnik ISIL-a koji ne odaje svoj identitet u audio poruci na Tviteru organizacije.

Egipatski ogranak ISIL-a na Sinaju objavio je u subotu na toj društvenoj da je "srušio", ne navodeći kako, avion A321-200 ruske kompanije "Metrojet". Od tada istraga pokušava da odredi je li pad aviona slučajan ili rezultat eksplozije bombe unutar aviona.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track