MILO KRENUO OŠTRO PRETI: Miraš Dedeić zahteva da uhapse Amfilohija
Foto: Dado Đilas

CPC protiv vladike Amfilohija

MILO KRENUO OŠTRO PRETI: Miraš Dedeić zahteva da uhapse Amfilohija

Planeta -
Crnogorski premijer Milo Đukanović, kako bi izvršio još jedan pritisak na opoziciju, angažovao je i mitropolita nepriznate CPC Mihaila (Miraš Dedeić), koji se ustremio na mitropolita crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohija Radovića.

Naime, Miraš Dedeić proziva vladiku Amfilohija koji je podržao proteste protiv Milovog režima, a pri tome prećutkuje da su na protestima učestvovali predstavnici svih verskih zajednica u Crnoj Gori .

Dedeić, u tom kontekstu, navodi da državni organi pripremaju tužbe protiv „počinilaca vandalskog napada na ustavni poredak“ i ocenjujuje da "nije dovoljno ako se lociraju samo na izvršioce kriminogenih i destruktivnih radnji s rušilačkih protesta u Podgorici“.

"Poslednji događaji u Podgorici potvrđuju da devastator neće stati u svojoj misiji", naveo je Mihailo i imputira da je Amfilohije visoki verodostojnik SPC i srpskog naroda i navodi da vladikin „dosadašnji i budući angažman i akreditacija u Crnoj Gori nemaju crkveni, duhovni i pravoslavno-hrišćanski karakter“.Mitropolit Amfilohije podržao je proteste DF protiv vlasti koji su završeni neredima i tom prilikom ponovio anti-EU i anti-NATO stavove.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track