NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Ovaj čovek tvrdi da je Hitlerov rođak
Foto: Tviter/bild Buzz

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Ovaj čovek tvrdi da je Hitlerov rođak

Planeta -
Koliko god to zvučalo neuverljivo, jedan Nemac tvrdi da je rođak diktatora Adolfa Hitlera.

Romano Lukas Hitler tvrdi da je jedini živi čovek koji je u direktnom srodstvu sa pokojnim zločincem.

"Hitlerov otac Alojz je imao mlađeg brata. Njegov unuk je bio moj otac", kaže Romano, a prenose nemački mediji. Rekao je da su njegovi roditelji napustili komunističku Istočnu Nemačku, a preminuli su u Bratislavi u Slovačkoj. Takođe, kaže da su ga roditelji predali manastiru kada je bio mali i da ga je usvojila poljska porodica. Posle se vratio u Nemačku.

Adolf Hitler, Foto: Profimedia
Adolf Hitler, Foto: Profimedia

"Međutim, moje ime mi je donelo mnogo nevolja", kaže (ovaj) Hitler. "Ljudi se uglavnom šokiraju ili smeju kada čuju moje prezime. Zato sam teško nalazio poslove", žali se Romano, sada penzioner.

Navodno srodstvo uticalo je izgleda i na njegov ukus i druge preferencije. Kako je njegov deda bio zapravo stric Adolfa Hitlera, Romano (65) ima istančan ukus za umetnost, baš kao Adolf. U njegovoj sobi se na jednom zidu nalazi slika poznatog diktatora, a na drugom plakat Angele Merkel. U pozadini je nemačka zastava.

Romano Lukas Hitler u svojoj dnevnoj sobi, Foto: Mopo24
Romano Lukas Hitler u svojoj dnevnoj sobi, Foto: Mopo24

"Posle mene, neće više biti Hitlera. To je to, i ta sramota mora da ima kraj. Ovo ime je težak teret. Ne želim to nikome", kaže Nemac.

Ipak, koliko god ovo zvučalo zanimljivo, njegova priča se ne uklapa u zvanične istorijske podatke. 1837. godine tada 42-godišnja majka pomenutog Alojza (Hitlerovog oca) rodila je svoje prvo i jedino dete. Majka Marija je odbila da otkrije ime oca deteta pa ga je sveštenik krstio Alojz. To pobija tvrdnje da je Alojz imao brata čiji bi potomak onda bio luckasti Romano Lukas.

(Express.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja