IDENTIFIKOVANA JOŠ DVOJICA BOMBAŠA IZ PARIZA: Jedan star 20 a drugi 31 godinu, obojica Francuzi
Foto: AP

Nova saznanja

IDENTIFIKOVANA JOŠ DVOJICA BOMBAŠA IZ PARIZA: Jedan star 20 a drugi 31 godinu, obojica Francuzi

Planeta -
Još dvojica bombaša samoubica koji su učestvovali u napadima u petak u Parizu identifikovani su, objavio je danas državni tužilac Pariza Fransoa Molen

Prethodno je identifikovan jedan bombaš samoubica koji učestvovao u napadu na koncertnu dvoranu Bataklan. Dvojica novoidentifikovanih napadača su francuski državljani koji su živeli u Belgiji, naveo je tužilac u saopštenju.

Jedan od njih, star 20 godina, počinio je samoubilački napad blizu stadiona Stad de Frans. Drugi je star 31 godinu i razneo se u bulevaru Volter, kod jednog od napadnutih lokala u istočnom delu Pariza.

Prvi samooubica identifikovan je u petak, radi se o 29-ogodišnjem Omaru Ismailu Mostefaju. On je za sada jedini zvanično identifikovan iz grupe napadača koji su upali u koncertnu dvoranu Bataklan. U seriji napada u Parizu poginulo je prema najnovijim podacima 132 ljudi, a više od 350 je povredjeno.

Ovo je Abdeslam Salah, iz Belgije, preživeli terorista za kim je raspisana poternica
Ovo je Abdeslam Salah, iz Belgije, preživeli terorista za kim je raspisana poternica

Samo u sali Bataklan ubijeno je 89 ljudi. Trojica bombaša samoubica digli su se u vazduh oko stadiona Stad de Frans u petak uveče dok je u toku bila prijateljska utakmica Francuska-Nemačka koju je pratilo oko 80.000 gledalaca. Njih dvojica su aktivirali svoje pojaseve s eksplozivom izmedju 21.20 i 21.30 na prilazu stadionu.

Jedan prolaznik je poginuo u prvoj eksploziji. Treći se digao u vazduh u obližnjoj ulici u jednom prolazu i nikog drugog nije povredio. Tri tima ekstremista delovala su u petak u napadima u glavnom gradu Francuske. Za napade je preuzela odgovornost grupa Islamska država protiv koje se Francuska bori u vazdušnim napadima u Iraku i u Siriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track