HEROJ PARISKOG MASAKRA: Spasio je devojku od terorista na najhrabriji mogući način!
Foto: Fejsbuk

Hrabrost

HEROJ PARISKOG MASAKRA: Spasio je devojku od terorista na najhrabriji mogući način!

Planeta -
Majkl O'Konor iz Velike Britanije gledao je smrti u oči kada se našao u sred masakra na koncertu metal benda gde je 80 osoba izgubilo život.

Ovaj hrabri mladić legao je preko svoje devojke i na taj način joj spasio život.

Majkl (30) je izjavio da je sve vreme mislio da će umreti i da će mu dva islamistička napadača zauvek ostati u sećanju. On je, kako kaže, u tom trenutku pogledao svoju devojku Saru i rekao joj da je voli, jer je bio spreman na najgore. Sara je, sa druge strane, bila optimističnija.

- Dve mlađe osobe su došle sa zadnje strane arene i otvorile vatru na nas. Samo jednom sam mogao da vidim lice. Zgrabio sam devojku, ali nikako nismo mogli da pobegnemo jer je nastala neverovatna gužva. Oni su nastavili da pucaju iz automatskog oružja, a ljudi su počeli samo da padaju na sve strane. Kada su stali pomislili smo da je to kraj, ali oni su napunili oružje i nastavili da pucaju. Bilo je neverovatno - priča Majkl.

Kada je Majkl video izlaz sa druge strane bine probao je da se izgura kroz ljude koji su se u očaju verali jedni preko drugih. Sa balkona su teroristi nemilosrdno pucali, a Majkl je sve više gubio nadu da će preživeti. - Šta da radite u takvoj situaciji? Samo sam čekao da umrem. Ali, moja devojka mi je rekla da nećemo umreti tu i bila je vrlo jaka. Rešili smo da se pravimo mrtvi i da se ne pomeramo. Jedan od napadača je rekao na francuskom da je tu zbog "našeg predsednika Fransoa Olanda". Čuo sam da su pucali i u ljude koji su bili na balkonu. Ležali smo oko sat i 15 minuta kada je ušla policija. Čuli smo pucnje i onda je nastala samo tišina. To je bilo takvo olakšanje, nikada srećniji nisam bio - rekao je Majkl koji sa devojkom živi u Lionu u Francuskoj.

Majkl i njegova devojka su među preživelima koordinisanih napada Islamske države na Pariz koji su se dogodili u petak uveče. U napadima je život izgubilo 129 osoba, a ranjeno je više od 350.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track