NAJMANJE 14 MRTVIH U KALIFORNIJI: Policija savladala dvojicu napadača, treći u bekstvu!
Foto: Reuters

Napad tokom proslave

NAJMANJE 14 MRTVIH U KALIFORNIJI: Policija savladala dvojicu napadača, treći u bekstvu!

Planeta -
Američki mediji javljaju da je u toku opsežna policijska akcija u Pasadeni u Kaliforniji.

02. 12 - Najmanje 14 osoba je poginulo, a 17 je povređeno u napadu na regionalni centar Inlend za osobe sa invaliditetom, u San Bernardinu u Kaliforniji, posle čega su u policijskoj poteri dvojica osumnjičenih pogođeni, dok je treći u bekstvu.

01. 38 - Kako je preneo NBC, u policijskoj akciji koja je organizovana posle četiri i po sata potere za osumnjičenima, dvojica napadača su pogođeni, i prema neimenovinim izvorima, jedan je poginuo, a drugi nije bio u stanju da reaguje nakon što je povređen u grudi.

Portparolka policije u San Bernardinu Viki Servantes izjavila je da je treći osumnjičeni još u bekstvu. Ona je izjavila da je broj povređenih u napadu porastao na 17, a kako su ranije šopštile lokalne vlasti 10 od njih je smešteno u bolnice u kritičnom stanju. Servatesova je izjavila da je tokom policjske akcije povređen i jedan policajac.

01. 21 - NBC izveštava da je do napada došlo tokom proslave praznika u sali za konferencije u regionalnom centru Inlend za osobe sa invaliditetom, u San Bernardinu. Šef policije u San Bernardinu Džerod Burganje izjavio ranije da je FBI saopštio da još nije jasno da li je pucnjava koja se dogodila "teroristički napad".

Lokalni policijski zvaničnik izjavio je za CNN da se veruje da su osumnjičeni za napad imali automatske puške "kalašnjikov". San Bernardino je grad u kojem živi oko 200.000 ljudi, a nalazi se 100 kilometara istočno od Los Anđelesa

00.35 Zvaničnici potvrdili da je jedan napadač uhapšen

00.20 Televizija Raša tudej je objavila da je potvrđeno da ima najmanje 18 žrtava i više ranjenih.

Zasad nema zvanične potvrde, ali pojedini izvori navode da je reč o akciji koja je povezana sa napadom u San Bernardinu, gde su tri naoružane osobe izvršile napad na centar za osobe sa smetnjama u razvoju.

Prema prvim, ali još nepotvrđenim informacijama, u San Bernardinu ima najmanje 12 mrtvih, a oko 20 ranjenih.

(NBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja