DETALJI UDARA DŽIHADISTA NA BRITANIJU: Žrtva molila za pomoć a islamista je sekao!
Foto: Printskrin Tviter

Užas

DETALJI UDARA DŽIHADISTA NA BRITANIJU: Žrtva molila za pomoć a islamista je sekao!

Planeta -
Monstrum sa arapskim akcentom govorio: „Ovo je za Siriju“ dok je ubadao čoveka, kaže svedok napada, u kom je povređeno troje

LONDON - Britanac Salim Patel (59) bio je svedok stravičnog napada koji se odigrao u subotu uveče na stanici metroa u istočnom Londonu, a prema njegovim rečima, video je kako mlađi muškarac brutalno šutira i udara starijeg čoveka, a zatim ga bode i seče mačetom.

- Trčao sam koliko brzo sam mogao ka tom mestu nakon što sam čuo da neko vrišti: „Upomoć“ i „Pomozite mi“, a onda sam video tog monstruma kako ubada čoveka. U tom trenutku on je već ležao na zemlji bez svesti, ali ovaj nije prestajao da ga bode. Bio sam siguran da je čovek mrtav. Pored njega je stajala razlupana gitara, mora da je u pitanju svirač - ispričao je Patel o muškarcu (56), koji je zadobio najteže povrede, dok su dve druge osobe lakše ranjene kada je raspomamljeni muškarac vitlao nožem po metrou.

- Izgledalo mi je da je momak iz Sudana ili Somalije. Govorio je sa jačim arapskim akcentom ponavljajući: „Ovo vam je za Siriju“ i „Proliću reke vaše krvi.“ Takođe, primetio sam da je mnogo snažan, udarao je tog nesrećnika kao da je profesionalni bokser - rekao je Patel o napadaču koji je savladan kada je policija došla na mesto krvoprolića.Međutim, oni su protiv njega morali da koriste elektrošokove, a kada je konačno završio na zemlji, stavljene su mu lisice i odveden je u pritvor.Londonski istražitelji zasad su obelodanili samo to da monstrum ima 29 godina, ali nisu želeli da komentarišu eventualne motive zločina. Ipak, zvanično su potvrdili da je u pitanju bio teroristički napad, srećom, bez smrtnog ishoda, i to prvi nakon monstruoznog ubistva vojnika Lija Rigbija na ulici u Londonu 2013.Prema rečima drugih svedoka, raspomamljeni napadač je jednu devojku jurio mačetom oko stuba, ali ona je vrišteći nekako uspela da mu pomogne.- Mislio sam da će nas sve pobiti jer je policiji trebalo 10 minuta da stigne. Stanica je posle svega izgledala kao klanica, krvi je bilo svuda - kroz suze je ispričao jedan mladić koji nije želeo da otkrije ime.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track