SVI MEDIJI PIŠU O BUGARSKOJ PROROČICI: Zapad odlepio za Baba Vangom!

Nova zvezda

SVI MEDIJI PIŠU O BUGARSKOJ PROROČICI: Zapad odlepio za Baba Vangom!

Planeta -
Nekoliko desetina listova objavilo juče priče o Vangeliji Dimitrovoj i njenom predviđanju da će džihadisti IS zauzeti Evropu

LONDON - Bugarska proročica Baba Vanga, koja je umrla pre skoro 20 godina, predvidela je nastanak Islamske države i „veliki muslimanski rat“ 2016. godine, objavili su juče brojni zapadni mediji.Slepa proročica koju su nazivali „balkanski Nostradamus“, a čije je pravo ime Vangelija Dimitrova, bila je tema u nekoliko desetina britanskih i američkih listova, među kojima su Dejli miror, Dejli star, Herald san i Njujork post.

Dejli star
Dejli star

Muslimanski rat

Većina medija je pažnju posvetila njenom predviđanju o ratu Evrope protiv muslimana.- Predviđanja Baba Vande su se ispunila u neverovatnih 85 odsto slučajeva. Slepa penzionerka koja je predvidela napade 11. septembra 2001. u SAD i cunami u Indijskom okeanu 2004. upozorila je da će sledeće godine muslimani izvesti invaziju na Evropu. Ona je navela da će se dogoditi „veliki muslimanski rat“, koji će se odigrati u Siriji i trajaće sve do 2043. Tada će biti uspostavljen islamski kalifat sa sedištem u Rimu - piše Dejli mejl.
Njujork post
Njujork post

Britanski list navodi i da je Baba Vanga rekla da će Evropa prestati da postoji do kraja sledeće godine.- Stari kontinent će ostati pust, biće pretvoren u „pustoš lišenu skoro svake vrste života“. Ovo zastrašujuće predviđanje mnogi su povezali s delovanjem IS i mogućim dolaskom terorista u Evropu preko Libije - piše Dejli mejl.

Herald san
Herald san

Potvrđene prognoze

Dejli star piše da njene tvrdnje o dolasku džihadista imaju težinu jer je „još 1989. predvidela napade 11. septembra na SAD“.- Baba Vanga je imala viziju i pred svedocima uzviknula: „Užas! Užas! Američka braća pašće kad u njih udare čelične ptice.“ To je značilo da će kule bliznakinje uništiti avioni. Ona je predvidela i da će 44. predsednik SAD biti Afroamerikanac, ali je dodala i da će on biti poslednji predsednik - piše Dejli star.
Dejli miror
Dejli miror

Dejli ekspres je, osim predviđanjima „velikog muslimanskog rata“, posvetio tekst i tome kako je Baba Vanga najavila globalno zagrevanje i topljenje leda na polovima. Njujork post je izneo tvrdnju da je Baba Vanga još 1980. predvidela potonuće ruske nuklearne podmornice „Kursk“.

Dejli ekspres
Dejli ekspres

Druženje s političarimaRADILA ZA DRŽAVNU BEZBEDNOSTVangelija Dimitrova je rođena u Strumici 1911. godine. Veruje se da je izgubila vid u velikoj oluji koja ju je podigla i bacila na zemlju, a tvrdila je da je tada dobila proročki dar. Jedno vreme živela je u Zemunu, u Domu za slepe. Tvrdilo se da je predvidela mnoge svetske događaje, a cenili su je skoro svi bugarski političari. Umrla je 1996. i sahranjena je pored Crkve Svete Petke. Njenu pomoć tražilo je više od milion ljudi, a postoje pretpostavke da je radila za bugarsku državnu bezbednost i da je tako dobijala mnoge podatke.

Predviđanja, šta čeka Evropu i svet2023. Promeniće se Zemljina orbita2028. Ljudska misija stići će do Venere2043. Evropa će postati deo islamskog kalifata2066. Amerika će novim oružjem osloboditi Evropu2076. Komunizam će se vratiti u Evropu2130. Srešćemo vanzemaljce i oni će pomoći ljudima da razviju podvodnu civilizaciju3010. Kometa će pogoditi Mesec i Zemlja će biti okružena stenama i pepelom3797. Sve na Zemlji će nestati, ali će se ljudi preseliti u nov zvezdani sistem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track